Sadece iPhone 7 Boyutundaki Windows 10'lu Mini Bilgisayar

1
0
0
0
0
Raspberry Pi’in tarzında bir çok küçük bilgisayara şahit olmamıza rağmen ilk defa böyle mini bir Win10 PC'yi görmüş oluyoruz.

Bildiğimiz gibi, ufak model bilgisayarlar denilince hepimizin aklına, boyu gereği basit işletim sistemleri geliyor. Ancak Ockel firması, iPhone 7 Plus ile aynı boyutta olan Sirius A mini adında Windows 10 gibi yeri geldiğinde çok ram kullanabilen İşletim sistemini sorunsuz çalıştıran bir mini bilgisayar geliştirdi. 



Projenin İndieGogo üzerinde yayınlanmasıyla birlikte büyük bir ilgi gören Ockel Sirius A cep bilgisayarı, 100.000 Dolar olan yatırımını 2 katına çıkartarak 250.000 Dolar elde etti. Kısa kısa özelliklerinden bahsetcek olursak bu übersonik bilgisayar 1 Adet 1.66GHZ İntel Atom işlemciye (turbo modunda 2.56GHZ e kadar), 4 GB RAM, 64 GB hafızaya ve bir adet 3000 mAh’lik bir şarjlı bataryaya sahip. Ek olarak SD kart soketi, 2 x USB 3.0, 1 x Type-C, 1x HDMİ, 1x Kulaklık girişi, 1x Display çıkışı ve Ethernet girişine sahip olarak bizlere geliyor.



Eksi yönü olarak sayılabilir mi bilmiyoruz ancak bu küçük bilgisayarda ana kartı soğutacak bir fan bulunmayacak. Ockel firması, Sirius A’ın sahip olduğu alüminyum kasası ile Turbo mod da çalışırken bile ısınma veya masa üzerinde ses oluşma durumunun söz konusu olmadığı gibi gerekli yatırımları aldıklarında çalışamlara başlayacaklarını da belirtiliyorlar. 

Hemen aşağıda yer alan videodan, cep boyutuna sahip bu übersonik bilgisayarın tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Kaynak : http://news.softpedia.com/news/this-pc-runs-full-windows-10-and-is-the-size-of-an-iphone-509355.shtml
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0