Sri Lanka, Gerçekleşen Saldırılar Sonrası Sosyal Medyaya Erişimi Geçici Olarak Yasakladı

49
6
2
1
0
Sri Lanka hükümeti, en az 207 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan ölümcül patlamaların ardından birçok sosyal medya servisine erişimi geçici olarak engelledi.

Hıristiyanların en kutsal hafta sonu olan Paskalya zamanında Sri Lanka'daki birden çok kilise ve mabede yapılan saldırılar, yüzlerce kişinin ölümüne sebep oldu. Sri Lanka Cumhurbaşkanlığı sekreteri, bu olayların ardından yaptığı açıklamada yanlış haberleri durdurma amacıyla sosyal medya sitelerinin engellenmesine karar verildiğini söyledi. Hükümet, saldırılarla ilgili soruşturmalar tamamlanınca engelin kaldırılacağını da belirtti.

Bilim konusunda yazıları bulunan Sri Lankalı yazar Nalaka Gunawardene, attığı tweet'te Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp'ın da erişime kapatıldığını söyledi. Bazı insanlar YouTube'a da giremediklerini belirtirken bazıları ise WhatsApp'ı kullanabildiğini dile getirdi.

Facebook sözcüsü Ruchika Budhraja, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kalplerimiz bu korkunç olaydan etkilenenler ve onların aileleriyle birlikte. Facebook'taki ekipler hükümet ile birlikte çalışarak kuralları ihlal eden içerikleri belirlemek ve kaldırmak için çabalıyor. Hükümetin sosyal medya platformlarını geçici olarak engellediğinin farkındayız. İnsanlar sevdikleriyle iletişim kurmak için hizmetlerimizi kullanıyorlar ve biz de bu üzücü süreç boyunca hizmetlerimizi sürdürmeye, topluma ve ülkeye yardım etmeye devam edeceğiz."

Ülkelerin bu tarz olaylarda yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için sosyal medya platformlarını engellemesi görülmemiş bir durum değil. Daha önce farklı ülkelerde de görüldüğü gibi, ülkemizde de bunun uygulanmak zorunda kaldığını görmüştük.

Sri Lanka, geçtiğimiz yıllarda, ülkede yaşayan Müslüman azınlıklara karşı nefretin ve şiddetin sosyal medyada bulunan yanlış bilgiler yüzünden yayıldığını söylemiş ve konu hakkındaki şikayetini dile getirmişti.

Ülkede gerçekleşen ve yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarının ardından birçok dünya lideri de sosyal medyadan saldırıyı kınayan mesajlar paylaştı.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/04/21/sri-lanka-social-media-explosions/
49
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
49
6
2
1
0