3
2
1
0
0

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ilginç ürünlerle karşılaşmaya ve bunların hayatımızı kolaylaştırmasına alışmış durumdayız. Webtekno olarak bu ilginç ürünleri incelediğimiz video serimizin bu seferki konuğu LG LSM-100 Tarayıcılı Mouse. Biraz eski olmasına rağmen ilginçliğiyle dikkat çeken ürünü sizler için bu içeriğimizde inceledik.

Piyasaya çıktığı dönem gereği Windows XP, Windows Vista ve Windows 7 desteği sunulan ürünün Windows 8 ve Windows 10 kullanan bilgisayarlara kurulumunun biraz zor olduğunu baştan belirtelim. LG LSM-100'ün destek sayfasındaki sürücülerin çalışmamasının bu süreci biraz daha zorlaştırdığını da ekleyelim. Fakat ürünle birlikte gelen CD'nin içindeki yazılımı bilgisayarınıza kurmanız durumunda bu tarayıcılı mouse'u kullanmanız mümkün. Bu süreci atlattıktan sonra gelin LG LSM-100'e yakından bakalım.

LG LSM-100 Tarayıcılı Mouse nasıl çalışıyor?

LG LSM-100 Tarayıcılı Mouse

Yukarıda bahsettiğimiz sancılı kurulum sürecinden sonra bilgisayarınıza yüklenen LG Smart Scan yazılımını açarak dokümanlarınızı taramaya başlayabilirsiniz. Yazılımın, mouse'u gezdirdikçe küçük parçalar hâlinde dokümanı bilgisayar üzerinde oluşturduğunu görebilir, atlama olan yerleri üzerinden geçerek tamamlayabilirsiniz.

Üst kısmı normal bir mouse olan bu ürünün alt tarafında bulunan aynalı sistemin taramayı sağladığını da belirtelim. LG LSM-100 Tarayıcılı Mouse'un kutusundan çıkan tarama yüzeyi; kağıt, fotoğraf gibi düz bir dokümanı taramanızı kolaylaştırıyor. Mouse üzerindeki tarama butonu da bir dokümanı hızlıca taramanıza olanak sağlıyor.

LG Smart Scan ile taradığınız dokümanda görsel ayarlamalar yapabilirsiniz:

lg smart scan

Taramak istediğiniz fotoğraf ya da dokümanı taradıktan sonra LG Smart Scan yazılımı üzerinden herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan ton, doygunluk, parlaklık ve kontrast gibi görsel ayarlamaları yapabileceğiniz gibi kırpma ve döndürme gibi işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda taranan yüzeyin arka planını da değiştirmeniz mümkün.

Taradığınız dokümanı sosyal medya aracılığıyla ya da e-posta ile başkasıyla paylaşmanıza da imkân veren LG Smart Scan, dosyayı bilgisayarınıza kaydetmenizi de kolaylaştırıyor. 320 DPI'a kadar tarama yapabilen LG LSM-100, A3 boyutunda bir tarama yapmayı da mümkün kılıyor. Tabii bu işlevlerin dışında ürünü mouse olarak kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Tarama sırasında maksimum tarama hızının 0,3 ms olması, işlem yapılırken biraz yavaş hareket etmenizi zorunlu hâle getiriyor. Kitap ya da kullanma kılavuzu gibi dokümanları tararken sayfa geçişlerinde beklenmedik sonuçlar verebilen bu ürünü kullanırken biraz hassas davranmak gerektiğini belirtelim.

LG LSM-100 Tarayıcılı Mouse'un fiyatı biraz pahalı görünüyor:

LG LSM-100 Tarayıcılı Mouse

Taradığınız dokümanları metin olarak algılatıp üzerinde değişiklik yapabilmeyi mümkün kılan bu cihazın, işi sürekli tarayıcıyla olan ve tarayıcıyı yanında taşımak istemeyen insanlara hitap edebileceğini belirtelim ancak bu noktada fiyatın sizi üzebileceğini de ekleyelim.

Piyasada yaklaşık 600 TL'ye bulabileceğiniz bu ürünün fiyatını hak edip etmediğini yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer incelemeler için sitemizi ve YouTube kanalımızı takipte kalın.

3
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
0
0