Telefonların Sinyalini ve Batarya Ömrünü Artıran Teknoloji!

0
0
0
0
0
Telefonların Sinyalini ve Batarya Ömrünü Artıran Teknoloji!
Akıllı telefonların daha iyi sinyal almasını ve bataryaların ömrünün uzamasını sağlayan yeni bir anten teknolojisi geliştirildi.

Nokia’nın anavatanı olan Finlandiya’daki geliştiriciler, devrim niteliği taşıyan yeni bir anten teknolojisi geliştirdiler. Söz konusu anten, mevcut telefonlardakinin aksine daha az yer kaplıyor. Aynı zamanda cihazın sinyalini artırıyor ve batarya ömrünü de gözle görülür bir şekilde uzatıyor.

Peki bu anteni yaratma fikri nereden çıktı? Telefonlarımız, farklı görevlere sahip çeşitli antenlerle doludur. Örneğin Wi-Fi ve Bluetooth antenleri. Bunlar, çok fazla elektrik çektikleri için cihazın batarya ömrünün de azalmasına sebep oluyor. Finli geliştiriciler ise birçok küçük bileşenden oluşan, frekansını yakalamak için kendini anında ayarlayabilen bir antenin oldukça işe yarayacağını düşünmüşler. Örneğin akıllı telefonunuzla evinizdeki Wi-Fi sinyalini almaya çalıştığınızda, aynı anten GPS’i yakalamak için kendisini yeniden yapılandırabilir. Geliştirici ekipte bulunan Jari-Matti Hannula, ‘Geliştirdiğimiz teknoloji, GPS, Bluetooth ve Wi-Fi gibi birçok akıllı telefonda bulunan yerleşik yazılımlara ait anten ordusuna gerek duyulmamasını sağlayacak. Bunun yerine telefonun tüm veri aktarımlarını sağlayacak, dijital olarak kontrol edilebilen bir anten olacak’ diyor.

Uzmanlara göre bu teknolojinin kısa sürede akıllı telefonlara entegre edilmesi mümkün görünmüyor. Araştırma ekibi, şu an söz konusu antenle ilgili Huawei ile ortak bir çalışma yürütüyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0