Cyberpunk 2077, Oyunculara 'Cinsiyetsiz' Bir Dünya Sunacak

52
47
6
5
1
Cyberpunk 2077 oyununun karakter yaratma ekranında çift cinsiyet olması tepki çekmişti. Kaynak materyalin bu konuda daha fazla serbestlik sunduğunu belirten hayranları memnun edecek açıklama oyunun konsept sanatçısından geldi.

CD Projekt Red, uzun zamandır Cyberpunk 2077 oyunu üzerinde çalışıyor ve oyun daha şimdiden büyük heyecan yaratmış durumda. Bu kadar büyük bir hayran kitlesi söz konusu olduğunda herkesi mutlu etmek ise pek kolay değil. 

CD Projekt Red’in yaptığı demo sunumunda karakter yaratma ekranında iki farklı cinsiyet yer alıyordu. Cyberpunk 2077 yapı olarak cinsiyet kalıplarını daha fazla esnetebildiğiniz bir dünyada geçtiği için bu nokta, bir başka oyunda görmeyeceği tepkiyi gördü.

Oyunun yapım ekibinde yer alan konsept sanatçısı Marthe Jonkers, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Cyberpunk 2077'de cinsiyet değil vücut tipi seçilecek

cyberpunk-2077

Jonkers, yaptığı açıklamada oyun içerisinde karakterlerimizin cinsiyetini değil vücut tipini seçebileceğimizi söyledi. Daha sonra da bu seçimlerimizi kadın sesine benzeyen ya da erkek sesine benzeyen ses seçimi ile tamamlayacağız. 

Cyberpunk dünyasında genel olarak şirketler, ülkeler kadar güçlüdür ve genel olarak gezegenin çivisinin çıktığı, dijital olarak çok gelişmiş, sibernetiklerin her yerde olduğu bir distopya yaşanmaktadır. Böyle bir dünyada da bizim bugün alıştığımız pek çok sosyal yapı ve kurum, alıştığımızdan daha farklı haldedir. Cinsiyet kavramı da temel olarak isteyen herkesin istediği bedeni yaptırabileceği göz önüne alındığında oldukça esnemiştir. 

CDPR görev yönetmeni Mateusz Tomaszkiewicz, geliştiricilerin daha cinsiyetlerden arınmış bir oyun yapısı kurmaya çalıştığını söyledi. 

Cyberpunk 2077’nin çıkışına daha aylar var ancak yeni oyun demosunun bu hafta yayınlanması bekleniyor. Yenilenen karakter yaratma ekranı bu demoda yer alabilir.

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/cyberpunk-2077/character-creation
52
47
6
5
1
Emoji İle Tepki Ver
52
47
6
5
1