TikTok, Yapay Zekâ Tabanlı Müzik Şirketi Jukedeck’i Satın Aldı

16
12
3
1
1
TikTok uygulamasının sahibi olan şirket ByteDance, yapay zekâyı kullanarak müzik üretmeye yarayan bir girişim şirketi olan Jukedeck’i satın almış olabilir. Music Ally sitesinin raporuna göre JukeDeck çalışanlarının hepsi LinkedIn profillerinde ByteDance şirketinde çalışıyor olarak gözüküyor.

Son zamanların oldukça popüler olan uygulaması TikTok, bazı yaptırımlara maruz kalmasına rağmen popülerliğinden bir şey kaybetmiş gibi durmuyor. TikTok’un arkasındaki şirket ByteDance, bir adım daha ileri giderek Jukedeck şirketini satın aldı. En azından şimdilik ortaya çıkan bilgiler bunu gösteriyor. 

Music Ally sitesindeki raporlara göre Jukedeck şirketinin CEO’su da dahil olmak üzere tüm çalışanlar, LinkedIn profillerinde ByteDance şirketinin çalışanları olduğunu belirtecek şekilde profillerini güncellediler. Bunun üzerine şu anda Jukedeck’in internet sitesi kapalı durumda ve site açıldığında "Şimdilik fazla bir şey söyleyemiyoruz ancak müzikal yapay zekâyı kullanarak yaratıcılığı arttırmayı dört gözle bekliyoruz!" mesajı görünüyor. 

jukedeck tiktok acquisition

Jukedeck’in CEO’su, LinkedIn’de pozisyonunu ByteDance Yapay Zekâ Laboratuvarı Müdürü olarak değiştirdi. TikTok’un bu hamlesi, platformda yayınlanan videolardaki şarkıların telif haklarına ödedikleri paradan kaçmak olabilir. Aslına bakılırsa gayet mantıklı bir hamle gibi duruyor. Zira bu kadar popüler bir platformda çok fazla lisanslı şarkı kullanıldığı göz önüne alındığında, bu durum bir süre sonra şirketi zarara dahi uğratabilir.  

Jukedeck, yapay zekâyı kullanarak videolarda kullanılmak üzere otomatik olarak müzik üretmeye yarayan bir aracın sahibi. Şirket bu aracın beğenilmesinden sonra kullanıcılara tempoyu ve uzunluğu ayarlayabilmeleri için çeşitli özellikler de sundu.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/23/20707371/tiktok-jukedeck-ai-music-startup-acquisition
16
12
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
12
3
1
1