Tofaş, Üretime Ara Verileceği İddialarına Karşı Açıklama Yaptı

42
9
6
5
4
Araba pazarı üzerinde oluşan olumsuz etkiyle beraber Tofaş'ın üretimini azaltıp yollarda eskisi kadar görülmeyeceğiyle alakalı bazı dedikodular yayılmıştı. Yapılan açıklamalarda bu söylentilerin doğru olmadığı belirtilirken Tofaş'ın üretim ve satış hedefleri açıklandı.

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., çalışma sürelerini ve otomobil üretim sayısını azaltacağı hakkındaki dedikodulara yönelik KAP’a açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda bu dedikoduların doğru olmadığı belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

“Basın yayın organlarında şirketimizin çalışma sürelerini ve üretim adetlerini önemli ölçüde azaltacağı yönünde haberler çıkmıştır. Planlanan mevcut üretim takvimimize göre yıl sonu üretim beklentimiz, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği hükümleri çerçevesinde 31 Temmuz 2019'da faaliyet raporumuzda paylaşılan 2019 yılına ilişkin beklentilere paralel olup, tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamaktadır. Bu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır.”

Yeni satış hedefleri açıklandı:

tofaş

Geçtiğimiz günlerde yine KAP’a yapılan açıklama ile beraber talebin eskisi gibi olmadığı ve pazar üzerinde olumsuz bir etki oluştuğu açıklanmasına rağmen Fiat Egea ile alakalı alınan kararlarda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtilmişti. 

TOFAŞ, aynı raporda hedeflerini şu şekilde açıklamıştı:

  • Yurtiçi satış adedi beklentisi: 60 bin - 65 bin araç
  • İhracat adedi beklentisi: 200 bin - 220 bin araç
  • Üretim beklentisi: 250 bin - 275 bin araç
  • Yatırım harcamaları tutarı beklentisi: 120 milyon euro

Tofaş'tan gelen açıklama sonrası üretimde bir azalma yaşanmayacağı anlaşılsa da otomobil pazarında yaşanan kritik düşüşler, şirketleri gelecek adına olumsuz etkileyebilir.

Kaynak : https://www.dunya.com/sektorler/otomotiv/tofastan-uretime-ara-veriyor-iddialarina-yanit-haberi-453408
42
9
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
42
9
6
5
4