Yakında Uzaya Fırlatılacak TÜRKSAT 5A Uydusu İlk Kez Gösterildi [Video]

99
6
6
1
1
Türkiye'nin uzaya göndermeye hazırladığı yeni uydusu TURKSAT 5A, dün akşam saatlerinde düzenlenen bir canlı yayında tüm dünyaya gösterildi. Uydunun ilk gösterimi, GlobalSAT Show isimli etkinliğin bir parçası oldu.

Ülkelerin uzayla ilgili çalışmaları tüm hızıyla devam ederken Türkiye'de de bu konuda önemli gelişmeler yaşanıyor. Ülkemizdeki yetkililer bir süredir, uzaya yeni bir uydu göndermeye çalışıyorlar. TURKSAT 5A olarak isimlendirilen bu uydu, dün gece ilk kez tüm dünyaya gösterildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl beşinci kez "GlobalSAT Show" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, TURKSAT Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Ertok, Airbus Savunma ve Uzay Bölümü Telekom Uyduları Uzay Sistemleri Başkan Yardımcısı François Gaullier ve SpaceX Ticari Fırlatma Baş Direktörü Stephanie Bednarek ve Glavkosmos CEO'su Dmitry Loskutov gibi isimler katıldı

YouTube

Etkinlik, uzay teknolojileri için oldukça önemliydi. Çünkü bu etkinlik kapsamında uydu üretimi ve uzay yolculukları gibi konular masaya yatırıldı. Ayrıca Glavkosmos CEO'su, Rusya'nın uluslararası iş birliği fırsatlarından bahsetti. Ancak bu etkinliğin en önemli noktası hiç şüphesiz, Türkiye'nin yakın bir tarihte uzaya göndermeyi planladığı TURKSAT 5A uydusunun ilk kez gösterilmesiydi.

GlobalSAT Show kapsamındaki önemli bölümlerden bir tanesi de T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Alper Güzel'in TEKNOFEST etkinliğinde yapılacak "Model Uydu Yarışması" ile ilgili yaptığı açıklamalardı. Bu bağlamda söz konusu sohbete, daha önce düzenlenen bir yarışmada dünya ikincisi olarak tasarladıkları uyduyu uzaya gönderme imkanı yakalayan Grizu-263 takımının kaptanı Çağla Ayça Dursun ile milli gözlem uydusu olan RASAT'ın takım kaptanı Sedat Taha Şener de katıldı.

TÜRKSAT 5A

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, sizleri TÜRKSAT 5A uydusunun ilk kez gösterildiği o etkinlik ile baş başa bırakalım. Ancak bu noktada birkaç uyarımız olacak. Söz konusu canlı yayın etkinliği, sadece YouTube'da görüntülenebilecek şekilde oluşturulmuş. Yani aşağıdaki videoyu izlemek istediğinizde doğrudan YouTube'a ulaşmanız gerekecek. Ayrıca hayli uzun bir yayın olan GlobalSAT Show etkinliğinin tümünü izlemek istemezseniz, zaman çubuğunu 15:20'ye getirdiğinizde TÜRKSAT 5A uydusunu doğrudan görebilirsiniz.

İşte TURKSAT 5A'nın ilk kez gösterildiği o etkinlik

99
6
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
99
6
6
1
1