Twitter, Kamera Kullanımınızı Kolaylaştıracak Yeni Güncellemesini Yayınlamaya Hazırlanıyor

5
1
1
0
0
Twitter'a gelen yeni güncellemeyle birlikte artık fotoğraf paylaşmak çok daha hızlı ve kolay olacak.

Twitter geliştiricileri, fotoğraf ve video paylaşımını ön plana çıkaran büyük bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Şirket, Twitter uygulamasının yeni sürümünün önümüzdeki birkaç gün içinde yayınlanacağını belirtti.

Twitter uygulamasından paylaşmak üzere bir fotoğraf veya video çekmek istiyorsanız, art arda birkaç işlem yapmanız gerekiyor. Önce yeni bir Tweet başlatmalı, ardından kamera butonuna tıklamalı ve fotoğraf çekmelisiniz. Video çekmek içinse daha fazla işlem yapmanız gerek.

Twitter'ın yeni sürümüyle, süreç daha verimli bir şekilde işliyor. Yeni sürüm, Twitter ana sayfasındayken sola kaydırarak doğrudan kameraya bağlanan bir arayüze sahip. Deklanşöre dokunarak fotoğraf çekebileceğiniz yeni sürümde kamera tuşuna basılı tutarak da video kaydedebileceksiniz. Tekrar sola kaydırdığınızda ise Tweet oluşturma penceresine ulaşmanız mümkün.

Güncelleme, yalnızca arayüz değişikliğinden ibaret değil. Kameraya erişmeyi daha hızlı hale getirmesinin yanı sıra, yeni sürümde kullanıcıların içeriklerini daha kolay keşfetmelerini sağlamak için bazı yapay zekâ ve konum belirleme özellikleri kullanılıyor. Twitter, nerede olduğunuza ve hangi etkinliklerin gerçekleştiğine bağlı olarak diğer göstergelere göre kullanmak isteyebileceğiniz hashtag'leri öneriyor. Örneğin SXSW 2019’daysanız, yeni uygulama sizden fotoğraf veya videoyu #SXSW etiketiyle etiketlemenizi isteyebiliyor.

Eklenen “Canlı” butonuyla Periscope'ta canlı yayın başlatılabilecek. Ayrıca, selfie için arka kamera ile ön kamera arasında geçiş yapabileceğiniz bir buton da yeni versiyona eklenmiş durumda. Şirket, Twitter’ın yeni sürümünü önümüzdeki birkaç gün içinde tüm kullanıcılara sunacağını belirtiyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/twitter-app-update-makes-camera-the-star-13569626/
5
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
0
0