Ünlü Heavy Metal Grubu Iron Maiden’dan 3D Realms’a 2 Milyon Dolarlık Dava

16
4
1
1
0
İngiliz Heavy Metal efsanesi Iron Maiden, 3D Realms’e 2 milyon dolarlık telif hakkı davası açtı. Davanın sebebi ise yeni çıkacak olan oyun Ion Maiden.

Iron Maiden, modası asla geçmeyen Fear of the Dark, Afraid to Shoot Strangers, Trooper, Run to the Hills gibi şarkılara sahip, kariyerine 16 albüm ve 187 şarkı sığdırmış bir heavy metal efsanesidir. Genellikle mahkemeler ya da tartışmalardan uzak duran grup, bu defa bir dava açmasıyla gündemde.

Daily Beast’in haberine göre Iron Maiden, 3D Realms’ın yeni oyunu Ion Maiden’e karşı bir telif davası açtı. Iron Maiden, ‘inanılmaz bariz’ telif kullanımı ve ‘tüketicilerin kafasını karıştıracağı’ gerekçeleriyle mahkemeye başvurdu.

“Savunma makamının Ion Maiden ismi Iron Maiden markasıyla görünüş, ses ve genel ticari izlenim olarak neredeyse aynıdır. Savunma makamı ayrıca Ion Maiden ismini, fare altılıkları ve tshirtlerin de dahil olduğu ürünler satmak için kullanmaktadır.” ifadeleri, mahkemeye verilen dilekçede yer alan ifadelerin bir kısmını oluşturuyor. Iron Maiden’in bir önceki oyunu Legacy of the Beast ve satılık eşyalar bu davanın ana konusunu oluşturuyor.

Iron Maiden’in bağlı olduğu şirket, 3D Realms’tan 2 milyon doların yanında firmanın kafa karıştırıcı ürün kullanmaktan vazgeçmesini ve Ion Maiden hesabını devretmesini istiyor.

Ion Maiden muhtemelen isim değişikliğine gidecek. Doğrusu bu, oyun için daha iyi bile olabilir. Zira Google’a Ion Maiden yazdığınızda “Bunu mu demek istediniz: Iron Maiden” diyor. Iron Maiden’in davayı kazanıp kazanmayacağı da meçhul, zira isimleri iki sık kullanılan kelimeden oluşuyor ve Ortaçağ’da kullanılan bir işkence aletinden geliyor. Davanın sonucunu hep beraber göreceğiz.

Kaynak : https://www.destructoid.com/iron-maiden-files-a-2-million-lawsuit-against-3d-realms-for-ion-maiden-555329.phtml
16
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
1
1
0