Üzümün Adeta 'Bir Doğa Mucizesi' Olduğunu Gösteren 3 Faydası Keşfedildi

12
4
1
1
1
ABD'de üzüm tüketimi ile ilgili yeni bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırma, üzüm yemenin insan sağlığına olan etkisini ortaya koydu. Bu meyve, tahmin edilenden çok daha faydalıydı.

Western New England Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, üzümle ilgili geniş kapsamlı araştırma yaptılar. Yapılan araştırma, üzüm yemenin insan sağlığına olan faydalarını ortaya koydu. Meyve yemenin faydaları zaten uzun zamandır biliniyordu ancak üzümle ilgili araştırmalar, bu meyvenin adeta doğanın bir mucizesi olduğunu gözler önüne sermiş oldu.

Sonuçları Food isimli dergide yayımlanan makaleye göre üzümlerle ilgili 3 araştırma birden yapıldı. Yapılan araştırmalar, üzümle ilgili daha önceki dönemlerde edinilen bulguları derinleştiriyordu. Gelin hep birlikte, üzümün insan sağlığına faydalarına yakından bakalım.

Bunamayı engelliyor!

üzüm

Daha önce yapılan araştırmalar, üzümün iyi bir antioksidan kaynağı olduğunu gözler önüne sermişti. Hastalık ve kansere karşı oldukça etkili olduğu zaten bilinen üzümdeki antioksidanların, beyin için de çok önemli olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılara göre üzüm antioksidanları, nöron ve sinir hücrelerinin işlevini geliştiriyor, bu sayede beyni destekliyordu. Uzmanlar, üzümün bunamaya karşı etkili bir silah olduğunu açıkladılar.

Üzüm yemek, ömrü de uzatıyor

Western New England Üniversitesi'ndeki ikinci araştırma, üzümün karaciğer ile bağlantısını da inceledi. Yapılan incelemelerde, bu meyvenin karaciğerde fazla yağ depolanmasını engellediği tespit edildi. Uzmanlara göre karaciğer yağlanmasının önüne geçmek, insan ömrünü ortalama olarak 5 yıl uzatıyor. Yine de daha uzun yaşamak için tek başına üzüm tüketmek yeterli değil elbette. Dolayısı ile doğrudan "Üzüm,  ömrü 5 yıl uzatıyor" demek doğru olmaz.

Kilo vermeye yardımcı

üzümün faydaları

Yapılan üçüncü araştırma ise üzüm tüketiminin metabolizma hızını artırdığını ortaya koydu. Metabolizma hızının artması demek, kilo vermek demekti. Yani üzüm tüketimi, kilo vermeye de yardımcı oluyordu...

Araştırmanın ortak yazarlarından bir tanesi olan Dr. John Pezzuto, çalışmayla ilgili açıklamalarda bulundu. "Ne yersen O'sun" sözünün ne kadar doğru olduğunun bir kez daha anlaşıldığını söyleyen Pezzuto, insanları üzüm yemeleri konusunda uyardı...

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/grapes-dementia-fatty-liver-disease-study-b2145937.html
12
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
4
1
1
1