Kedilerin Kendini Neden Sevdirmediği Bilimsel Olarak Açıklandı (Hayır, Uzaylı Oldukları İçin Değil)

62
9
7
6
4
Kedileri sevince sizden kaçtıkları anları hatırlıyor musunuz? Köpek severlerin en büyük argümanlarından biridir bu aynı zamanda: “Kediler kendilerini sevdirmezler.” Yeni yapılan bir araştırmayla durumun böyle olmadığı ortaya çıktı. Siz kedilere çok fazla ilgi gösteriyorsunuz.

Evcil kedilerin evcil köpeklere oranla insanlar arasındaki itibarı, daha çok sevgiden yoksun olmaları yönündedir. Köpekler bizi sevgiyle kucaklarken kedilere sadece onların izin verdiği kadar ilgi ve sevgi gösterebiliriz.

Aslına bakarsanız bunun sebebi bilimsel olarak ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda kedilerin bu denli kendilerini sevgiden kaçırma eğiliminin sebebinin insanların onları haddinden fazla sevmesi ve ilgi göstermesi olduğu ortaya çıktı.

‘Tecrübeli kedi sahipleri’ bunu normal insanlardan daha çok yapıyorlar

Yapılan yeni araştırmada tanımadıkları üç kediyle her birine beşer dakika verilecek şekilde yaklaşık 120 gönüllü yer aldı. Her gönüllüden, kişiliklerini ve kedilerle olan deneyimlerini değerlendiren bir anketi önceden doldurmaları istendi.

Kedilerin etraflarındaki hayvanları takip etmek yerine onlara yaklaşmalarına izin vermelerinin söylenmesinin yanı sıra deneye katılanlar, normalde evde sahip olabilecekleri kedilerle olduğu gibi deneydeki kedilerle etkileşime girmeye teşvik edildi.

Araştırmacılar, kendilerini kediler konusunda daha deneyimli ve anlayışlı olarak değerlendiren kişilerin, kedilere kuyruk, bacak, sırt ve karın bölgelerinden sevgi gösterdiğini gördüler. Bu bölgeler kedilerin tipik olarak sevilmeyi sevmediği bölgelerdir.

Bununla birlikte daha önce kedi beslememiş insanların ise kedilere karşı daha temkinli yaklaştığı, hayvanın ona izin verdiği kadar sevgi ve ilgi gösterdiğini gözlemlediler. İki farklı türdeki yaklaşıma kedilerin verdiği yanıtlar ise tahmin edebileceğiniz gibi oldu.

Serbest bırakılan kediler daha çok kendini sevdirirken sevgiye boğulan kediler ilgiden kaçıyor. Özetleyecek olursak; siz kedinize ilgi gösterdikçe sizden daha çok uzaklaşıyor ve kendisini sevdirmek istemiyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/many-cat-lovers-are-giving-their-cats-unwanted-affection-study-suggests
62
9
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
62
9
7
6
4