Verifone, Türk Ödeme Sistemleri Şirketi Panaroma'yı Tamamen Satın Aldı

20
13
4
2
2
Verifone, halihazırda çoğunluk hissesine sahip olduğu Türk ödeme sistemleri şirketi Panaroma'nın tamamını satın aldıklarını duyurdu.

Kaliforniya merkezli bir satış noktasında elektronik ödeme işlemleri ve katma değerli hizmet teknolojileri şirketi olan Verifone, Türk ödeme sistemleri kuruluşu Panaroma’yı bünyesine kattı. Nisan 2016’da Panaroma Bilişim Teknolojileri’nin çoğunluk hisselerini satın alan Verifone, üç yıllık süre sonunda şirketin tamamını satın almaya karar verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Verifone Güney Doğu Avrupa, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler’den Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Onur Altınbaş, “Verifone olarak, özellikle geçen yıl döviz ekseninde yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen Türkiye pazarında büyümeyi hedefledik.” derken, satın alma kararının ödeme sistemlerinde yapılan regülasyonların ardından alındığını belirtti.

verifone panorama

Verifone’un Türkiye pazarındaki durumu hakkında da konuşan Altınbaş, “Şu anda Türkiye genelinde 250 bin Verifone marka yazar kasa ile hizmet veriyoruz, pazar payımız ise yüzde 30’a yaklaşmış durumda. 2023 vizyonumuz çerçevesinde, sahada bir milyon yazar kasa çalıştırmayı ve pazar payımızı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

1981 yılında Birleşik Devletler’de kurulan Verifone’un dünya genelinde 30 milyon kurulu cihaz ve terminal ile ödeme sistemleri alanında faaliyet gösterdiğini hatırlatan Altınbaş, “İlk etapta beş bayimizi satış ve servis noktası haline getirdik, şimdi bu hizmeti 81 ilimize taşımayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak : https://www.haberturk.com/abdli-verifone-turk-odeme-sistemleri-sirketini-satin-aldi-2467027-teknoloji
20
13
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
20
13
4
2
2