Wayfair Skandalıyla İlgili Mizahi(!) Paylaşım Yapan Sosyal Medya Hesaplarına Suç Duyurusu

127
65
11
9
4
Wayfair’in “çocuk ticareti” yaptığı şeklinde ortaya atılan korkunç iddianın ardından bu konuda sosyal medyada sözde “mizahi” paylaşım yapan binlerce takipçili sosyal medya hesapları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde ABD’de hizmet veren e-ticaret sitesi Wayfair’in çocuk ticareti yaptığı iddiasının ardından bu skandala ilişkin “şaka yollu” paylaşım yapan binlerce takipçili sosyal medya hesaplarına yönelik suç duyurusunda bulunuldu. Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden avukat Caner Gücüyener, Cumhuriyet  Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak “Son günlerde ‘özgürlük’ adı altında çocuklarla ilgili yapılan paylaşımlar, suç işleme boyutuna gelmiştir. Ceza davası dışında bu tür paylaşım yapan sosyal medya hesaplarının kapatılması veya askıya alınması talebinde bulunduk” şeklinde açıklama yaptı. 

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi avukat Caner Gücüyener, binlerce takipçiye sahip 5 sosyal medya hesabı ve bu hesapları yöneten kişiler hakkında “suçu ve suçluyu övme”, “müstehcenlik”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “cinsel taciz” iddialarıyla birlikte hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti. 

“Mizah yaparak takipçi artırmak isterken suç işlediler”

Hesapların, sözde “mizah yapmak” adı altında gönderilen bu paylaşımlarla takipçi sayılarını artırmayı hedeflediklerini, ancak bunu yaparken suç işlediklerini söyleyen Gücüyener, ülkemizde de bu olayın çok kötü tezahürünü gördüğümüzü söyleyerek, “Sosyal medya hesaplarında binlerce kişinin takip ettiği kişiler bu konuyla ilgili paylaşımlar yapmaya başladılar. Bu paylaşımlarda çocuk bedenleri kullanarak, teşhir ettiler. En başta müstehcenlik suçunu işlediler. Fakat paylaşımlarla ilgili çirkin yorumlar devam etti. Sözde mizah yaparak, takipçi sayısını artırmak amacıyla suç işlediler.” dedi.

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak bu paylaşımları yapanları teker teker tespit ettiklerini belirten Gücüyener, bu paylaşımları bir dosya haline getirdiklerini ve hesapların kapatılması talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduklarını söyledi.

Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/gundem/wayfair-skandaliyla-ilgili-tepki-ceken-paylasimlar-icin-harekete-gecildi-41581745
127
65
11
9
4
Emoji İle Tepki Ver
127
65
11
9
4