Yeni Star Trek Filminin Yönetmen Koltuğunda Oturacak İsim Açıklandı

6
3
0
0
0
Yeni Star Trek filminin yönetmen koltuğunda WandaVision ve Game of Thrones gibi dizileri yönetmesiyle tanıtan Matt Shakman oturacak. 2023 yılında çıkması planlanan filmin temel çekimleri önümüzdeki bahar aylarında başlayacak.

Ortaya çıkan yeni bir haber, henüz adı konmamış ancak 2023’te çıkacağı bilinen “Star Trek” filminin yönetmen koltuğunda WandaVision ve Game of Thrones’u da yöneten Matt Shakman’ın oturacağını ifade ediyor. Paramount Pictures, Shakman’ın görevini doğrulamış durumda.

Shakman, dokuz bölümden oluşan Marvel’ın Disney Plus’ta yayınlanan ve 23 Emmy Ödülü’ne aday gösterilen “WandaVision” dizisini yönetmesiyle tanınıyor. Shakman, HBO’nun “Game of Thrones”, Amazon’un “The Boys” ve FX’in “Fargo” dizilerinde de yönetmenlik yapmıştı.

Prodüksiyonu yine J.J. Abrams üstleniyor

J.J Abrams

Star Trek’in en güncel beyaz perde uyarlamasının prodüksiyonu yine J.J. Abrams tarafından yapılırken senaryoda Lindsey Beer ve Geneva Robertson-Dworet imzası yer alacak. 

2023’te çıkacak olan filmin hızlı bir şekilde çekimine başlanacağı, hatta temel çekimlerin önümüzdeki bahar aylarında yapılacağı söyleniyor. Paramount, filmi 9 Haziran 2023’ten önce yayınlamayı düşünüyorsa işlerin hızlı yürümesi şart.

İlk dört Star Trek filmi 4K formatta restore ediliyor

Star Trek the motion picture

Yeni Star Trek filminin haberini vermişken, ilk dört “Star Trek” filminin 4K Ultra HD çözünürlükte yeniden düzenlendiğini de söylemeden olmaz. Eylül ayında set olarak çıkması beklenen filmler şu anda Amazon’da ön siparişe açılmış durumda.

Proje kapsamında yeniden düzenlenen Star Trek: The Motion Picture, Star Trek II: The Wrath of Khan, Star Trek III: The Search for Spock ve Star Track IV: The Voyage Home filmleri, Star Trek severler tarafından, seriyi televizyonda veya sinemada en iyi temsil eden filmler olarak nitelendiriliyor.

Koleksiyonda filmlerin beyaz perde sürümleri de mevcut

star trek

Dört filmden oluşan set hakkında StarTrek.com'da yer alan bilgiler şöyle: “Koleksiyonda dört adet Ultra HD disk ve daha önce çıkmış bir bonus içeriğin yeniden düzenlenmiş hâlini içeren Blu-Ray diskleri mevcut. Koleksiyonda her filmin beyaz perde sürümünün dijital kopyalarına da erişim mümkün olacak.

StarTrek.com'da filmin restorasyonu hakkında da şu ifadelere yer verilmiş: “Restorasyonu yapımcı David C. Fein, restorasyon süpervizörü Mike Matessino ve görsel efekt süpervizörü Daren R. Dochterman üstlenecek; bunların hepsi daha önce Robert Wise ile çalışan kişiler. Film; Dolby Vision yüksek dinamik aralık (HDR) ve yeni bir Dolby Atmos müzikle birlikte 4K Ultra HD formatında hazırlanacak. Restorasyonun 6-8 ay sürmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.space.com/new-star-trek-movie-2023-gets-director
6
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
0
0
0