YouTube, Çok da İhtiyaç Duyulmayan 'Mesajlaşma' Özelliğini Kaldırıyor

18
8
8
7
1
YouTube, yeterli ilginin gösterilmediğini düşündüğü anlık mesajlaşma özelliğini platformdan kaldırıyor. YouTube'un mesajlaşma özelliğini kullananların mesaj geçmişlerini yedeklemesi gerekiyor.

Dünyanın en popüler video platformu YouTube'un çok da bilinmeyen bir özelliği bulunuyor. Anlık mesajlaşmaya imkan veren bu özellik, YouTube'u adeta WhatsApp gibi kullanmanıza yarıyor. 

Ancak platform yetkilileri, bu özelliğin çok da kullanılmadığını düşünüyor olmalılar ki, ilerleyen dönemlerde bu özellik YouTube'dan kaldırılacak. YouTube, mesajlaşma özelliğiyle ilgili aldığı bu kararı hem blog sitesinden hem de mobil uygulamalarına eklediği küçük bildirimlerle resmi olarak duyurdu.

youtube

Konuyla ilgili detaylı açıklama yapılmadı ancak YouTube, kullanıcıların mesajlarını yedekleyebilmeleri için yapılması gereken işlemler için bir rehber oluşturmuş durumda. Bu rehberin uygulanması halindeyse bugüne kadarki YouTube mesajlaşmaları güvenli bir şekilde yedeklenebilecek.

18 Eylül'e kadar kullanıcılar, YouTube üzerinden mesajlaşmaya devam edebilecekler ancak 18 Eylül'den sonra YouTube'un mesajlaşma bölümü kullanılamayacak.

Eğer sizler de YouTube'un mesajlaşma özelliğinden faydalanıyorsanız ve mesajlarınızı yedeklemek isterseniz şu adımları uygulamanız gerekiyor.

  • YouTube hesabınıza giriş yapın ve ardından burada bulunan bağlantıya erişin.
  • Karşınıza çıkan ekranda "Dahil edilecek verileri seçin" isimli bir menü göreceksiniz. Bu bölüm, mesajların yedeklenmesi için kullanılacaktır.
  • "Tüm TouTube verileri dahildir" yazılı butona tıklayın ve ardından da "sohbetler" bölümünün işaretli olduğunu kontrol edin. (Diğer verilerinizi de yedeklemek isterseniz onların da işaretli olduğundan emin olun.

YouTube

  • "Sonraki adım" yazılı butona tıklayın ve ardından da sohbet geçmişinizi kendi isteğinize göre özelleştirin.
  • "Arşiv Oluştur" butonuna tıklayarak arşivinizin oluşmasını bekleyin. YouTube, sohbet geçmişini belirlediğiniz şekilde size iletecektir.

Bu işlemleri yapmanız halinde sohbet geçmişiniz yedeklenecek ve tarafınıza ulaştırılacaktır.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/20/youtube-killing-direct-messaging/?guccounter=1
18
8
8
7
1
Emoji İle Tepki Ver
18
8
8
7
1