Bir YouTuber, Hem Suda Hem de Karada Gidebilen Amfibi Aracı Üretti

14
6
3
2
2
Peter Sripol isimi bir YouTuber, kendi amfibi aracını oluşturmak üzere yola koyuldu ve bu macerasını çektiği bir videoyla bizlere anlattı. YouTuber'ın oluşturduğu araç, gerçekten de kullanılabilen bir amfibi araç oldu.

Son yıllarda ve geçmişte hem denizde hem karada gidebilen amfibi araçların pek çok örneğini gördük. Ancak Peter Sripol isimli bir YouTuber, bu araçlardan birini satın almak yerine tamamen kendi amfibi aracını üretmeye karar verdi. Peter, amfibi araç üretme macerasını en baştan en sona kaydederek YouTube kanalında paylaştı.

Amfibi araçlar hem tekerleklere hem de bir deniz motoruna sahiptirler. Ancak tüm kontroller tek bir platform üzerinden yapılır. Dolayısıyla amfibi araçların yapıları normal araçlara göre karmaşık olabilir. Kendi amfibi aracını üretmeye başlayan YouTuber Peter'ın macerasıysa bu karmaşıklığı bizlere anlatıyor.

YouTuber'ın amfibi araç macerası:

Peter, amfibi araç yapımına öncelikle ufak bir bot satın alarak başlıyor. Ardından bu bot için alt kısma yerleştirilecek bir iskele oluşturuyor. Bu iskele, aynı zamanda aracın tekerlerini de taşıyor. Peter, daha sonra bu iki parçayı birleştirmek için bot üzerinde pek çok değişiklik yapıyor.

En sonunda iki parçayı bir araya getirmeyi başaran Peter, ardından direksiyon yapımına geçiyor. Kendisine tahtadan oldukça basit bir direksiyon oluşturan Peter, bu işlemin ardından motoru da bota koyuyor. Peter, tüm bu süreçte genellikle go-kart parçalarından yarım alıyor.

amfibi araç

Peter, elbette tüm yapıda oluşan delikleri de bot suya girince batmasın diye kapatıyor. Aracı karada hareket edebilecek bir hale sokan Peter, araçla teste giriyor ve testten başarıyla geçiyor. Kara testinin ardından aracı suya da sokan Peter, burada motoru suda da çalıştırarak başarıyla hareket ediyor.

Ardından aracını özelleştiren ve araca vites ekleyen Peter, testlerin ardından yaptığı düzenlemelerle göle giriyor. Peter'ın gölde kendi oluşturduğu amfibi aracıyla çektiği görüntüleri yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz. Amfibi araç, tıpkı diğer amfibi araçlar gibi başarıyla yoluna devam ediyor.

Kaynak : https://jalopnik.com/watch-a-youtuber-make-a-simple-amphibious-car-1844905095
14
6
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
14
6
3
2
2