20
5
2
2
2

Yeni bir bilgisayar alacağımız zaman fazla bir bütçemiz yoksa, ilk seçeneklerimiz genellikle ‘FreeDos’, yani içerisinde işletim sistemi bulundurmayan bilgisayarlar oluyor. Bunun sebebiyse işletim sistemi fiyatlarının biraz tuzlu olmasından kaynaklanıyor ancak her soruna bir çözümün üretildiği bu günlerde işletim sistemi fiyatlarına da bir çözüm üretilmiş durumda.

Daha somut değerler üzerinden konuşmamız gerekirse bugün bir bilgisayar almak istediğinizde donanım olarak bu bilgisayarın değeri 3.000 TL ise bu bilgisayarın fiyatı, yazılım + donanım halinde en az 4.000 TL’yi buluyor. Bu da Windows 10’un en düşük sürümünün bile fiyatının 1.299 TL gibi bir fiyata sahip olmasından kaynaklanıyor. Peki, 4.000 TL’ye donanım anlamında çok daha iyi bir bilgisayar alıp yazılıma neredeyse hiç para vermeyeceğiniz size söylenseydi ne derdiniz?

Son zamanlarda fazlasıyla bilinen çevrimiçi satış mağazalarında Windows 10 lisans anahtarları satılmaya başlandı. Şu an için olayın yasal olup olmadığı konusunda ortada net bir kanı yok ancak lisans anahtarlarının Türkiye’nin en büyük çevrimiçi alışveriş portallarında satılması da şu an için yasal bir sorun olmadığının ipuçlarını bizlere verdi. Biz de bu lisans anahtarlarının işe yarayıp yaramadığını öğrenmek için bir tane sipariş ettik.

Peki, sonra ne mi oldu? Sonrasında ne olduğunu söyleyip sonunu berbat etmek istemiyoruz ancak Bill Gates’in durumdan memnun olmayacağını söylesek yeterli olur gibi. Lafı daha da fazla uzatmadan sizleri videoyla baş başa bırakıyoruz.

20
5
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
20
5
2
2
2