Türk Mühendisin Çocuklar İçin Geliştirdiği Mobil Oyun: Minipo

24
8
3
2
1
Google Play Store ve App Store mağazalarında bağımsız uygulamaların sayısı giderek artıyor. Bugün ise bilgisayar mühendisi Kadir Gülağız tarafından geliştirilen Minipo isimli oyuna yakından bakıyoruz.

Mobil oyun sektörüne Türkiye’den dahil olan her marka, bizim için büyük önem taşıyor. Özellikle oyun oynama amacına tam olarak uyan yapımlar, Google Play Store ve App Store’da gün geçtikçe artıyor. Her yaştan insanın bu dünyada yer aldığını düşünürsek, oyunların nasıl bu kadar çeşitlendiğini de daha iyi anlayabiliriz. Bugün oyun dünyasında Türkiye’den giriş yapan yeni bir ismi hep birlikte tanıyoruz. Çoğu oyunda, yetişkinlere yönelik içeriklerin filtrelenmemesi nedeniyle çocuklar, gelişim döneminde negatif etki altında kalabiliyorlar. Bilgisayar mühendisi Kadir Gülağız ise geliştirdiği Minipo isimli oyunla çocuklar için eğlenceli bir alternatif sunuyor.

Çocuklara özel olarak tasarlanan Minipo, aslında oyun dünyasında popüler olan bir platform tarzına sahip. Ana karakterle maceradan maceraya koşabileceğiniz 5 dünya ve 25 farklı seviye bulunuyor. Meyveler toplandıkça ateş etme gücü kazanıp, karşınıza çıkan canavarlara ateş ederek onları yok ediyorsunuz. Bu sırada seviyeleri ilerledikçe daha da zorlaşıyor.

minipo çocuk oyunu

Yapımcı, yeni güncellemelerle farklı dünyaların ve seviyelerin oyunlara ekleneceğini söylüyor. Oyunda herhangi bir uygulama içi satın alma unsuru bulunmazken, sadece reklam gösterimi yapılıyor. Üstelik bu reklamlar, çocukların sakıncalı içerikleri görmemeleri adına filtrelenmiş durumda.

Peki Minipo’nun içeriğinde oyuncuları neler bekliyor?

minipo

Oyundaki canavarlar ise aslında tam olarak canavar değil, Bu konuda incelikli düşünceye sahip olan yapımcı, düşmanları bile oldukça tatlı şekilde oyuna yerleştiriyor. Onları yok etmek için kullandığınız ateş gücüne, yolunuza çıkan elma, üzüm ya da kirazları toplayarak kavuşuyorsunuz. Seviye atladıkça platformlar da zorlaşıyor. Ateşler, kötü mantarlar giderek daha tehditkar bir hale geliyor. Eğer ateş gücünüz biterse, canavarları üzerilerinden atlayarak, daha seri bir şekilde oynayarak atlatmanız da mümkün. Tüm macera sonunda Minipo, Tavşan arkadaşlarıyla buluşuyor.

Bu süre zarfında topladığınız altınlar puan kazanmanızı sağlıyor. Her bir canavarı öldürmek size doğrudan 50 altın kazandırıyor. Topladığınız her bir meyve ise ateş gücünün yanı sıra 10 altın veriyor.

minipo

Minipo’ya ilerleyen dönemde yeni parkurlar, yeni engeller eklenecek. Ayrıca yeni gelecek olan bölümlerde Minipo ve tavşan arkadaşlarıyla yeni maceralara atılmak mümkün olacak. Baştan sona tüm oyun, çocuklar için son derece zararsız ve eğlenceli görünüyor. Minipo'nun dili ise global pazara girmeyi hedeflediği İngilizce.

Minipo’yu ücretsiz şekilde iOS ya da Android cihazlarınıza indirmek için aşağıdaki bağlantılara dokunun:

24
8
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
8
3
2
1