124 Yıllık Patent, Tuvalet Kağıdının Doğru Takılma Yönünü Ortaya Çıkardı

103
9
8
8
7
Tuvalet kağıdının ne yöne doğru takılacağı konusunda internette ilginç bir tartışma devam ediyor. Doğrusu ise 124 yıllık patentte yer alıyor.

Yıllardır internette dönen bir tartışma, tuvalet kağıdının içeri doğru mu yoksa dışarı doğru mu takılacağı konusuna odaklanmış durumda. Hatta bu konuda açılmış pek çok anket de bulunuyor.

Tuvalet kağıdının açık ucunun önde olması gerektiğini savunanların argümanları arasında mikropların bulaşmasını zorlaştırması, ucunu bulmanın kolay olması ve daha iyi göründüğü var. Açık ucun arkada olması gerektiğini savunanlar ise daha derli toplu görüntü ve evcil hayvanların ruloyu dağıtamaması gibi argümanlar sunuyor.

124 yıllık patent çizimi ise tartışmaya son noktayı koyuyor. Tuvalet kağıdının mucidi Seth Wheeler, yeni ve dönemine göre fütüristik tasarımının patentinde açık ucun ön tarafta olması gerektiğini gösteriyor.

Google’ın patent veri tabanı da benzer görseller içeriyor.

Günümüzde kullandığımız tuvalet kağıtları, orijinalinde Wheeler’in Albany Perforated Wrapping Paper Company adlı şirketi için patentlenmiş olan tasarımı kullanıyor. Son hali ise 1891 yılında patentlenmiş.

Yani tuvalet kağıtlarını asarken, tasarımcının ‘en basit tutucuda bile kullanılabilmesi’ için yaptığı tasarıma uygun olarak açık ucunu önde bırakmak gerekiyor.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/this-124-year-old-patent-reveals-the-proper-way-to-hang-toilet-paper
103
9
8
8
7
Emoji İle Tepki Ver
103
9
8
8
7