Adana'da Geliştirilen, Sosyal Mesafeyi Koruyan 2,5 Metre Yüksekliğindeki Bisiklet: Koronasiklet

126
16
10
6
4
Adana'da Yaşar Demir isimli bir vatandaş, sosyal mesafeyi koruyan özel tasarım bisiklet geliştirdi. "Koronasiklet" olarak isimlendirilen bu bisikletin yerden yüksekliği tam 2,5 metre. Demir, Koronasiklet'in büyük ilgi gördüğünü ifade ediyor.

2020 yılının ana gündem maddelerinden bir tanesi olan koronavirüs tüm hızıyla yayılmaya devam ederken, olağan yaşantımızı bir hayli değiştirdi. Bu değişim de bazı girişimci ve yaratıcı vatandaşlarımıza kendi keşiflerini yaptırdı. Şimdi sizlere, Adana'da yaşamını sürdüren Yaşar Demir isimli bir vatandaşın yaptığı, sosyal mesafeyi koruyan bisikletten bahsedeceğiz.

Yaşar Demir, dizi ve filmlere özel tasarım bisikletler oluşturan bir tasarımcı. Koronavirüs salgınının patlak vermesiyle birlikte aklına ilginç bir proje gelen Demir, arkadaşlarıyla da fikir alışverişinde bulunarak sosyal mesafeyi koruyan bir bisiklet tasarlamış. Bu bisikleti benzersiz kılan şey, yerden 2,5 metre yüksekte olması.

2,5 metre yüksekliğindeki bisiklet: Koronasiklet

Bisiklet

Bu özel tasarım bisikleti yaptıktan sonra trafiğe kapalı alanlarda deneyen Demir, "Koronasiklet" olarak isimlendirdiği tasarımında önemli bir sorun olduğunu fark etmiş. Bu sorun, Koronasiklet'in durduktan sonra dengede kalamamasıymış. Hal böyle olunca da çözüm arayışına giren Demir, uçaklardaki fren sistemine benzer bir sistemle bisikletin tam ortasına açılıp kapanabilen iki teker daha eklemiş ve bu sayede denge sorununu ortadan kaldırmış.

Koronasiklet'le ilgili açıklamalarda bulunan Demir, sokağa çıktığında herkesin kendisine baktığını, herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için de trafiğe açık alanlarla çıkmadığını ifade ediyor. Özel tasarım bisikletin yoğun bir ilgi gördüğünü ifade eden Demir, bu bisikleti denemek isteyenlerin kendisine ulaşıp randevu talep ettiğini söylüyor.

Kaynak : https://www.iha.com.tr/haber-sosyal-mesafeyi-korumak-icin-2-bucuk-metre-uzunlugunda-bisiklet-yapti-858376/
126
16
10
6
4
Emoji İle Tepki Ver
126
16
10
6
4