20 Yıllık Orijinal Pokemon Kart Seti, 107 Bin Dolara Satıldı

36
7
4
2
2
Yaklaşık 20 yıllık bir Pokemon kart koleksiyonu, 6 haneli sayılar karşılığında satıldı. Olabilecek en iyi kondisyonda olan kartların bu denli iyi korunması da dikkatleri üstüne çekti.

Koleksiyon parçaları çok ciddi fiyatlar karşılığında satılabiliyor ve aklınıza gelmeyecek birçok şey de koleksiyon parçası olarak nitelendirilebiliyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen koleksiyon satışı da bu şekilde oldu. 103 adet birinci basım Pokemon kartı, 6 haneli bir fiyata satıldı.

Tamı tamına 107.010 dolara satılan koleksiyon, içerisinde Charizard isimli Pokemon'un hologramlı ilk basım kartını da barındırıyordu. Goldin Auctions isimli bir açık artırmada gerçekleşen satış, 103 kart karşılığında sahibine ciddi bir mirası vermiş oldu.

pokemon

Bu koleksiyonu diğerlerinden ayıran nokta, kartların mükemmel bir şekilde saklanmasından kaynaklanıyor. Uzmanlar tarafından Gem Mint 10 kondisyonunda (neredeyse kusursuz) olduğu söylenen kartların bu kadar uzun süre boyunca bu kadar iyi bir şekilde saklanması da değerlerini ciddi anlamda artırıyor.

pokemon kartı

1999 yılından bu yana saklanan kartların kenarlarında çizik bile olmaması neredeyse bir mucize olarak adlandırılabilecekken kartların bu denli yüksek bir fiyata satılması da birçok kişi tarafından konuşuldu. Özellikle günümüzde basılan kartların bile etrafında belirli hataların olabileceği düşünüldüğü zaman bu kartların bir koleksiyoncu için makul sayılabilecek bir fiyata satıldığını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/08/13/original-pokemon-card-set-sells-for-over-100000
36
7
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
36
7
4
2
2