Google, Bu Yıl Android 10 Güncellemesi Yayınlayacak Markaları Açıkladı

59
53
23
22
22
Google, Android Oreo ile beraber geliştirdiği Project Treble sayesinde artık akıllı telefonların çok daha hızlı bir şekilde güncelleme aldığını açıkladı. Google, aynı açıklamasının devamında 2019 yılının sonuna kadar Android 10 güncellemesi yayınlayacak üreticileri de sıraladı.

Android’in temel sorunlarından biri de dağıtım. Mevcut geniş akıllı telefon yelpazesi, üreticilerin telefon modellerini güncel tutmak için fazladan çalışmak zorunda kaldığı ve pek çoğunun bunu yapmaya istekli olmadığı bir ekosistem oluşturuyor. Google, bu güncelleme soruna çözüm olması ve şirketlerin telefonlarını güncellemelerini kolaylaştırması için Project Treble'ı, Android 8.0 Oreo ile beraber yayınladı. 

Yeni bir blog yazısı yayınlayan Google, Android 9.0 Pie’ın ilk yılında en yüksek oranda kullanılan Android sürümü olduğunu duyurdu. Bütün Android sürümleri içerisinde Android Pie’ın kullanım oranı şu an %22.6 seviyelerinde. Bu oran, Google’ın Project Treble'daki çabaları ile ortaya çıktı. Google, yayınladığı blog yazısında, Oreo’dan Pie’a geçiş sürecinin ortalama 3 ay kısaldığını ve Android 10 için bu güncelleme hızının daha da artmasını beklediğini belirtti.

android 10

Google, şu anda telefonlarında Android 10 bulunan Essential, Xiaomi ve OnePlus gibi şirketlerin yanına diğer şirketlerin de gelmesi ile yıl sonuna kadar Android 10 kullanımının artmasını bekliyor. Google'a göre Asus, LG, Motorola, OPPO, Realme, Samsung, Sharp, Sony, Transsion ve Vivo gibi üreticiler, yıl sonuna kadar cihazlarını Android 10’a yükseltmeye söz verdi. 

Google’ın yaptığı bu atılım, Android’in dağıtımı konusunda büyük bir adım. Bu hızlı güncelleme atağı işletim sisteminin yeni versiyonlarında da sürecek ve artacak. Geçmişte güncelleme hızı ile sınıfta kalan Samsung gibi popüler üreticiler de bu şekilde çok daha hızlı bir şekilde kullanıcılarına daha yeni Android sürümleri sunabilirler.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/google_confirms_most_major_manufacturers_will_ship_stable_build_of_android_10_to_some_devices_before-news-39787.php
59
53
23
22
22
Emoji İle Tepki Ver
59
53
23
22
22