2023 Hyundai Kona Tanıtıldı: İşte "Bir Cisim Yaklaşıyor" Diye Bağıran Tasarımı ve Özellikleri

19
1
0
0
0
Hyundai, sevilen crossover modeli Kona'yı yeniledi. Artık hem yepyeni bir tasarıma sahip olan hem de "büyüyen" otomobil, önceki nesilden çok daha fazla ilgi görebilir. Üstelik yeni Kona, büyük bir ihtimalle Türkiye'ye de gelecek.

Türkiye'de en çok tercih edilen otomobil markalarından biri olan Hyundai, sevilen modeli Kona'yı yeniledi. 2023 model olarak lanse edilen otomobil, farklı ülke pazarlarına farklı motor seçenekleri ile gelecek. Aracın mevcut versiyonunun Türkiye'de hem içten yanmalı hem de elektrik motorlu versiyonlarının bulunduğunu düşünecek olursak, 2023 Kona'nın da böyle olacağını söyleyebiliriz.

2023 model Hyundai Kona, şirketin yeni nesil otomobillerinde karşılaştığımız tasarım dilini benimsiyor. Bu bağlamda; araca baktığımızda bizleri karşılayan ilk detay, popüler crossover aracın farları. İncecik şerit LED aydınlatma ile gelen Kona, aynı aydınlatma tasarımını arka kısımda da tercih etmiş durumda. 

Karşınızda 2023 Hyundai Kona

2023 Hyundai Kona

Hyundai Kona, yalnızca dış tasarımı ile değil, iç tasarımı ile de dikkat çekecek gibi görünüyor. Zira bu otomobilde sürücüye odaklanmış şekilde eğim bulunan birleşik gösterge ve bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Her iki ekran da 12.3 inç büyüklüğünde olacak. Bununla birlikte; ambiyans aydınlatma da iç tasarımda dikkat çeken detaylar arasında yer alacak.

2023 Hyundai Kona iç tasarım

Haberimizin başında; bu crossoverın hem elektrikli hem içten yanmalı motorlu versiyonlara sahip olacağını söylemiştik. Peki bu araçlar, birbirlerinden nasıl ayrılacak? İşte bu noktada yeniden dış tasarıma dönüyoruz. Hyundai mühendisleri, Kona'da farklı tampon ve ızgara tasarımları tercih ettiler. Bu tasarım farkı, şahin gözlü otomobil tutkunlarının hangi Kona'yı gördüklerini anlamalarını sağlayacak.

2023 Hyundai Kona dış tasarım

2023 Hyundai Kona'nın 2022 Kona'dan önemli bir farkı olacak. Bu fark, yeni modelin boyutları. Öyle ki 2023 Hyundai Kona, önceki modelden 150 mm daha uzun. Toplam uzunluğu 4.355 mm'ye ulaşan crossoverın aks mesafesi de 60 mm artmış durumda. Bu değişiklik, yeni Kona'nın öncekinden daha geniş iç hacme sahip olacağı anlamına geliyor.

Hyundai

Hyundai, yeni Kona'nın motor özellikleriyle ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Bununla birlikte, dikkat çekici bir tasarıma sahip olan aracın fiyatı da bilinmiyor. Ancak Hyundai Türkiye, bu otomobili 688.000 TL'den başlayan fiyatlarla (benzinli) satıyor. 2023 Kona'nın bu fiyattan ucuza gelme olasılığı bulunmuyor. 2023'ün ortalarında piyasaya sürülecek otomobil, önümüzdeki aylarda daha fazla bilgi ile karşımıza çıkabilir.

Hyundai Aralık 2022 fiyat listesini incelemek isterseniz:

Kaynak : https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/hyundai-kona-reinvented-2023-bold-new-look
19
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
1
0
0
0