Sülale Boyu SUV: 2024 Renault Espace Tanıtıldı

10
1
1
1
1
Renault, geçtiğimiz yıllarda üretimini sonlandırdığı minivan modeli Espace'i baştan aşağı yeniledi. Artık bir SUV olan 2024 Espace, dikkat çekici bir tasarıma ve modern özelliklere sahip.

Fransız otomotiv devi Renault'un sevilen bir minivan otomobili vardı. Bu otomobil, geçtiğimiz yıl üretimi durdurulan Espace'ti. Türkiye'de de tercih edilen otomobil, şimdi yepyeni bir model olarak karşımıza çıktı. Renault, 2024 model Espace'i resmen tanıttı. Ancak bu kez bir minivan değil, gerçek bir SUV olarak...

Renault'un yeni SUV'u, Megane ve Clio gibi modellerde de gördüğümüz C şeklindeki far tasarımını benimsiyor. Otomobilin oldukça iri ızgarası, Renault'un birkaç yıl önce tanıttığı yeni logoyu barındırıyor. Kaputta kavisli bir yapının tercih edildiği 2024 model Renault Espace, açık konuşmak gerekirse fena görünmüyor.

Karşınızda 2024 Renault Espace!

2024 Renault Escape

Espace'in arka kısmına baktığımızda, bagaj kapağını büyük ölçüde kaplayan aydınlatmalarla karşılaşıyoruz. Ön far tasarımı ile benzer yapıda olan aydınlatma, yeni SUV'a şık bir görünüm kazandırdı. Arka kısım demişken; Renault Espace'in devasa bir bagaj hacmine sahip olduğunu belirtelim. Yapılan açıklamaya göre üç sıra koltuklu versiyon 159 litre, iki sıra koltuklu versiyon ise 777 litre bagaj hacmi sunacak. Tüm arka koltuklar kapatıldığında, 1.818 litre bagaj hacmi ile karşılaşılacak.

2024 Escape

2024 model Renault Espace, oldukça modern bir yaşam alanına sahip. Tüketiciler, bu SUV'da 12,3 inç büyüklüğünde dijital gösterge ekranı ile 12 inç boyutunda bilgi-eğlence ekranı görecekler. Dileyenler, 9,3 inç büyüklüğünde baş üstü dolabı opsiyon olarak tercih edebilecek. Tek bir panele yerleştirilen ekranlar sürücü odaklı gibi görünse de Espace, yolcu konforunu da ön plana çıkarıyor. Araçta 2 adet 12V priz girişi ile ikinci ve üçüncü sıra koltukları için de USB Type-C kablo bağlantı imkanı sunuluyor.

Renault Escape iç tasarım

Kaput altına baktığımızda, 2024 Espace'in dikkat çekici bir motorla donatıldığını görüyoruz. Hibrit sisteme sahip olan otomobil, 131 beygir gücü ve 205 Nm tork değerine sahip olan 1.3 litrelik benzinli motora sahip. Bu motor, biri marş jeneratörü olarak kullanılan 25 beygirlik bir elektrik motoru ve 68 beygir gücündeki ikinci elektrik motoru ile destekleniyor. Renault'a göre 2024 model Espace sahipleri, 199 beygir gücündeki kombine üzerine hakimiyet kurabilecekler. Aracın 0-100 km/s hızlanma süresinin 8,8 saniye olduğunu belirtelim.

Renault

Renault, 2024 Espace'in fiyatına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak bu otomobilin birkaç ay içerisinde piyasaya sürüleceği açıklandı. Araç piyasaya sürüldüğünde, fiyatını da öğrenmiş olacağız. Son olarak, Renault Espace'in 2010'dan beri Türkiye'de bulunmadığını, aracın gelip gelmeyeceğinin henüz netleşmediğini belirtelim.

Hatırlamak isteyenler için: Espace, geçmişte böyle görünüyordu

Renault Escape 2010

Kaynak : https://media.renault.com/the-all-new-renault-espace-same-dna-new-generation/?lang=eng
10
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
1
1
1
1