Bir Firma, 25 Bin Dolar Değerinde 'Meditasyon Kapsülü' Tasarladı

27
12
5
3
0
OpenSeed isimli bir şirket, kullanıcılarını rahatlatmak için çeşitli hizmetler sunan 'Meditasyon Kapsülü' geliştirdi. Kapsül, şirkete göre 2021 yılından itibaren çeşitli alanlarda kullanıma girecek.

Günlük hayatta yaşadığınız olaylar stres yapmanıza neden oluyorsa ve bir an olsun huzurlu olmak istiyorsanız, size bunu sağlayacak bir kapsül geliştirildi. OpenSeed tarafından geliştirilen 'Meditasyon Kapsülü', içinde bulundurduğu özellikleriyle tüm stresinizi atmanızı ve huzurla dolmanızı vadediyor.

Şirketin açıklamasına göre Meditasyon Kapsülü, yakın zamanda ofislerin, otellerin, kaplıcaların ve hatta evlerin bir parçası olacak. Şirket, Meditasyon Kapsül'ünü 2021 yılından itibaren saydığımız yerlerin yanı sıra havaalanları, üniversiteler ve daha birçok yere dağıtmaya başlamayı hedefliyor.

25.000 dolarlık kapsülün özellikleri:

meditasyon kapsülü

Tam 25.000 dolar (yaklaşık 185 bin TL) değerinde olan Meditasyon Kapsülü, ilk başta dış tasarımıyla ilgi çekiyor. Kapsülün içinde rehberli meditasyon, ışıklar ve aromaterapi gibi özellikler bulunuyor. Kapsüldeki LED'ler içeride çalan sesle senkronize olarak renk değiştiriyor veya yanıp sönüyor. Renkler, aynı zamanda nefes alıp verme egzersizleri için de bir rehber niteliği taşıyor.

Kapsülün içine giren bir kullanıcı, 15 inçlik tablet üzerinden nasıl bir deneyim istediğini seçiyor. Bir kullanıcı, kapsülün içinde rahatlıkla bağdaş kurarak oturabiliyor. Ya da ortada bulunan minder kaldırıldığında kapsülün içine toplamda üç kişi rahatlıkla girebiliyor ve oturabiliyor.

meditasyon kapsülü

Şirketin açıklamasına göre kapsül içinde yer alan hoparlörler, aynı zamanda 'iyileştirici ses titreşimleri' de sağlıyor. Kapsül, dışarıdan gelen seslerin çoğunu engellese de kullanıcılarına gürültü engelleyici özelliğe sahip kulaklıklar da sunuyor. Ancak gelişmiş ses teknolojisine sahip kapsül 27.000 dolara (yaklaşık 201 bin TL) satılacak.

Tabii kapsülün içi de havasız kalmıyor. Meditasyon Kapsülü, içindeki 4 fan sayesinde hava akımı sağlıyor. Son olarak kapsül, içinde bir de sterilizasyon için kullanılan ultraviyole ışını bulunduruyor. Tüm bu özelliklerin bulunduğu kapsül, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'da kullanıma sunulacak.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/meditation-pod-from-openseed-for-offices-2020-9#openseed-meditation-pods-facilitate-moments-of-stillness-in-busy-environments-according-to-the-company-1
27
12
5
3
0
Emoji İle Tepki Ver
27
12
5
3
0