Bir Binanın Duvarına 30 Metrelik Ultra Gerçekçi Greta Thunberg Resmi Çizildi

121
17
16
3
1
Kobre adıyla bilinen Arjantinli ressam Andrés Petreselli, 16 yaşındaki İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg’in duvar resmini yaptı. San Francisco’daki bir apartmanın duvarına yapılan 30 metrelik resim, görenleri kendisine hayran bıraktırıyor.

Hiper-gerçekçi portreleri ile tanınan Arjantinli ressam Andrés Petreselli ya da bilinen ismiyle Kobre, Birleşmiş Milletler'de (BM) yaptığı etkileyici konuşma ile tüm dünyada büyük bir etki yaratan 16 yaşındaki İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg’in duvar resmini yapmak için kar amacı gütmeyen çevre odaklı bir organizasyon olan One Atmosphere ile iş birliği yaptı. 

Kurum, Cobre'nin duvar için izin almasına yardımcı oldu ve resim malzemelerinin maliyetini karşıladı. One Atmosphere başkanı Paul Scott, Cobre’nın eserinin Thunberg gibi iklim değişikliği aktivistlerini onurlandıran bir dizi çalışmanın ilki olacağını umduğunu söyledi.

thunberg

San Francisco’daki bir apartmanın duvarına yapılan 30 metre boyundaki resim, profesyonel fotoğraf makinesiyle çekilmiş bir fotoğraftan farksız. 16 yaşındaki Thunberg’in yüzündeki her bir detayı inanılmaz bir gerçeklikle resmetmeyi başaran Cobre, ortaya tek kelime ile muazzam bir iş çıkarmış. 

Thunberg ilk olarak, İsveç’teki gençlerin iklim değişikliğiyle ilgili yaptıkları eylemlerdeki rolüyle tanınmıştı. Hükümetin ekolojik kriz konusundaki politikalarını protesto etmek için cuma günleri okula gitmeyeceğini söyleyen 16 yaşındaki çevre aktivisti, dünyanın her yerinden milyonlarca insana ilham verdi. 

greta thunberg

Thunberg’in yaktığı ateş, 15 Mart'ta, 133 ülkeyi kapsayan iklim değişikliği protestolarına neden oldu. 1,6 milyondan fazla insan katıldığı gösteriler, Birleşmiş Milletler’e (BM) kadar yankılandı. Konuşmacı olarak katıldığı BM İklim Zirvesi'nde sarf ettiği sözlerle küresel bir fenomene dönüşen Thunberg, ABD Başkanı Donald Trump’a attığı bakışla da bir hayli konuşulmuştu.

Kaynak : https://www.designboom.com/art/giant-mural-greta-thunberg-san-francisco-cobre-11-12-2019/
121
17
16
3
1
Emoji İle Tepki Ver
121
17
16
3
1