13
2
2
2
0

Dünyanın en büyük doğal afetlerinden biri olan deprem, ülkemiz için her zaman bir tehdit unsuru olmuştur. Deprem bölgesinde olan pek çok bölgemizde milyonlarca insanın yaşaması, bu tehdidi daha da büyük ölçekli yapıyor. Günümüzde dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri haline gelen İstanbul, yakın zamanda büyük ölçekli bir deprem bekliyor. Dün gerçekleşen depremin orta ölçekli bir deprem olduğu düşünüldüğünde bu depremi nasıl karşılayacağımız da son derece korkutucu gözüküyor. 

Deprem sonrasında en önemli olaylardan biri de iletişim kurmaktır. Dün gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki deprem bizlere gösterdi ki Türkiye’deki GSM operatörleri deprem gibi bir doğal afet karşısında sınıfta kalıyor. Sadece bulunduğu bölge değil, tüm Türkiye genelinde iletişim ağı çöken operatörlere normal olarak çok ciddi şikayetler geldi. Peki, ne oldu da GSM operatörleri Türkiye genelinde kitlendi?

Bugün sizlere, son İstanbul depreminden sonra Türkiye’nin iletişim ağının neden çöktüğünü açıklayacağız. Dokuz Eylül Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Tamer’e sorduğumuz sorularla, İstanbul Depremi sonrası kafamıza takılan pek çok soruya cevap bulmaya çalıştık. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri video ile başbaşa bırakıyorum. Herkese iyi seyirler.

13
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
13
2
2
2
0