15
6
4
0
0

İnternetin her köşesinde karşılaşabileceğiniz, ‘yüzde 100 orijinal’ 500 TL’lik iPhone 11 Pro’yu mutlaka duymuşsunuzdur. ‘Çok uygun iPhone’ denilerek promosyonu yapılan bu iPhone’u sipariş ettiğinizde içinden ne çıkacağını biliyor musunuz?

Bu ‘yüzde 100 orijinal’ iPhone 11 Pro’yu sizler için sipariş ettik. Webtekno’ya ulaşan okurlarımız uzunca bir süredir bu meselenin aslını araştırmamızı istiyordu. Bu videoda, iPhone 11 Pro olarak satılan cihazın aslında ne olduğunu inceledik.

iPhone 11 boyutlarındaki kutunun iPhone ile alakası bile yok. Üstelik kutuyu açtığınızda, iPhone koruma kılıfı olarak gördüğünüz şey kese kağıdından ibaret. Kese kağıtlarını çıkardığınız zaman karşılaştığınız şeyse, jelatini bile olmayan, kullanılmış bir tuşlu telefon!

Cihazın girişi mikro USB’li şarj girişine sahip. Daha yakından baktığınızda, ‘500 TL’lik iPhone 11 Pro’nun üzerinde ‘HİKING’ yazdığını görüyorsunuz. Tuşlu telefon o kadar kullanılmış ki tuşların üzerindeki rakamlar ve göstergeler bile silinmiş. İyi haber, telefon çalışıyor! 

Aynı telefonu bir telefoncudan 100 ila 150 TL’ye de satın alabilirsiniz. Bir kez daha anlıyoruz ki, internette gerçek fiyatının akıl almaz şekilde altına satılan ve orijinal olduğu iddia edilen ürünlerin gerçekten orijinal olma ihtimali yok. Bu sebeple telefon alırken, fiyatının çok fazla altında satılan ürünleri almanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Ayrıca, internetten alışveriş yaparken güvenilir siteler dışında hiçbir yerden sipariş vermemek, bu duruma düşmemeniz için en iyi yöntemlerden biri olarak kabul edilebilir.

15
6
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
6
4
0
0