"6 Ay Sonra Herkesi Şok Edecek Gerçeklikte DeepFake Videoları Yapılacak”

36
7
6
4
3
DeepFake teknolojisinin öncülerinden olan Hao Li, gerçeğinden ayrılmakta zorlanılacak DeepFake videolarına 6 ay sonra rastlanılabileceğini açıkladı.

Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi profesörü olarak çalışan Hao Li, üniversitedeki görevinin haricinde DeepFake videoları üzerinde de çalışmalar yürütüyor. Hao Li, en ikna edici sahte videolardan bazılarının sahibi.

Li, geçtiğimiz Çarşamba günü MIT’de gerçekleştirilen bir konferansta DeepFake videolar hakkında bazı öngörülerde bulundu. Hao Li, MIT’deki konuşmasında 2 ya da 3 yıl içerisinde çıplak gözle gerçeğinden ayrılmayacak DeepFake videolarının üretileceğine inandığını söyledi. 

deepfake video

Hao Li, MIT’de katıldığı toplantının ardından CNBC’de bir programa katıldı. Li, CNBC’de katıldığı programda gözle ayrılamayacak DeepFake videolarının ortaya çıkma süresi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Hao Li, Zao isimli uygulamanın teknolojisine odaklanmanın artması nedeniyle gerçekçi DeepFake videoları ile 6 ay ile bir yıl arası bir sürede karşılaşabileceğimizi söyledi. 

Filmler ve televizyon programlarında yüz yerleştirme için kullanılan Zao uygulaması zararlı bir şekilde kullanılmıyor. Ancak uzmanlar, bu tür teknolojilerin zararlı kullanımları konusunda büyük endişe duyuyor. Yüz yerleştirme teknolojileri ile kimlikleri çalmak, şirketleri dolandırmak, hatta seçimlere müdahale etmek mümkün olabilir.

deepfake 2

Sahte videoların bu zararlı şekilde kullanılmasını engellemek için Hao Li ve Berkeley Üniversitesi’nde bilgisayar profesörü olan Hany Farid ile beraber çalışıyor. Li ve Farid, tamamen gerçek görünen DeepFake videolarını tespit etmek için çalışmalar yürütüyorlar. 

Kaynak : https://futurism.com/pioneer-perfect-deepfake-six-months-away
36
7
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
36
7
6
4
3