ABD’nin ‘Merak Makinesi’ Türkiye’deki Okullara Geliyor!

0
0
0
0
0
ABD’nin ‘Merak Makinesi’ Türkiye’deki Okullara Geliyor!
ABD ve BAE’de (Birleşik Arap Emirlikleri) uygulanan Merak Makinesi (Curiosity Machine) Programı, Boeing’in desteğiyle Türkiye’de hayata geçiriliyor.

Çocukların sorgulama ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi, yaratıcılıklarını harekete geçirerek mühendislik ve bilime olan ilgilerini arttırmayı hedefleyen Merak Makinesi (Curiosity Machine), hali hazırda ABD ve BAE ülkelerinde uygulanan bir program. Boeing’in desteğiyle bu program, önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye’deki okullarda da uygulanmaya başlayacak.

Türkiye’de bilim bilincinin, toplumun her alanında yer almasına yönelik faaliyetler yürüten Bilim Kahramanları Derneği ile birlikte hayata geçirilen Merak Makinesi programının tanıtımı, Zorlu Performans Sanat Merkezi’nde yapıldı.

İlk yılında İstanbul’daki 4. ve 5. sınıflarda öğrenim gören 1300 öğrencinin faydalanması beklenen programın zaman içerisinde farklı okullara da getirilmesi planlanıyor. Öğrencilerin yaratıcılıklarını konularında uzman mühendislerin ve bilim insanlarının yardımıyla sonuçlandırmaya çalışacakları programın tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0