ABD'den UFO Tartışmalarını Alevlendirecek Açıklama: Görüntüler Gerçek

73
24
6
4
3
Son yıllarda internette dolanan ve UFO’ların kanıtı olarak gösterilen bir video hakkında ABD deniz kuvvetlerinden gelen açıklama, tartışmaları yeniden alevlendirecek gibi gözüküyor. Bir ordu yetkilisi, videonun gerçek bir video olduğunu ancak hiç kamuya ulaşmaması gerektiğini söyledi.

Aralık 2017’de The New York Times gibi önde gelen basın kuruluşlarının siteleri de dahil olmak üzere her yerde karşımıza çıkan bir UFO videosu vardı. Bu videoda küçük, pirinç tanesine benzeyen bir karartı yer alıyordu. Söylentilere göre bu görüntüler, ABD deniz kuvvetlerinin pilotları tarafından çekilmişti. 

O dönemde erişim kısıtlanmayan video hakkında yeni açıklamalar, istihbarat sitesi The Black Vault’ta gündeme geldi. ABD deniz kuvvetlerinden bir sözcünün, siteye yaptığı söylenen açıklamalara göre bu cismin görüntülerinin gerçek ve tanımlanamayan uçan bir olgu ile karşılaştıklar. (UFO sözcüğü artık kullanılmıyor).

"Donanma bu videolarda yer alan nesneleri tanımlanamayan hava fenomeni olarak adlandırıyor,” diyen donanma sözcüsü Joseph Gradisher, “‘Tanımlanamayan hava fenomeni terimi kullanılıyor çünkü çeşitli askeri kontroldeki eğitim bölgesine girdiği/bulunduğu gözlemlenen yetkisiz/tanımlanamayan hava araçlarını/nesneleri gördüğümüz/gözlemlediğimiz durumlarda temel tanımlamayı veriyor.” açıklamasını yaptı. 

Yani bu yorumlar uzaylıları göstermiyor, keza ABD deniz kuvvetleri de bu cismin UFO olduğunu doğrulamıyor. Genel olarak sadece bir nesne gördüklerini ve ne olduğunu bilmediklerini belirtiyorlar. 

Donanma daha önce de UFO peşine düştü

abd ufo

Pentagon’a ait belgelerin ortaya çıkmasından sonra, ABD deniz kuvvetlerinin Anomalous Aerial Vehicles (AAV) yani Anormal Hava Araçları adını verdiği bu cisimleri, gizlilik içerisinde yıllarca araştırdığı ortaya çıktı. 

Gradisher, “Deniz kuvvetleri bu videoları kamuya açmadı” dedi. 

Videolarda görülen cisim hakkında çok fazla bir bilgimiz yok ancak videoların resmi olarak onaylanmış olması bile büyük bir kesimde şaşkınlık yarattı. Askeri terminoloji değişse de insanlar böyle fenomenler konusunda meraklı. Son dönemde ABD ordusu tarafından yayınlanan “hava sahasında garip bir nesne görüldüğü an haber verme” emriyle birlikte durum daha da ilginç hale geliyor. 

Bahsi geçen videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/us-navy-finally-confirms-ufo-footage-is-real-says-we-were-never-meant-to-see-it
73
24
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
73
24
6
4
3