Acer'ın 2023'te Türkiye'ye Gelecek Dizüstü Bilgisayar Modelleri Belli Oldu

11
7
4
2
0
Acer, İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. 2023 yılında Türkiye'ye gelecek dizüstü bilgisayarlarını açıklayan şirket, Türkiye'de kazanmak istediği parayı da duyurdu.

Tayvan merkezli teknoloji devi Acer, Türkiye'de bir etkinlik gerçekleştirdi. Bu etkinlikte Türkiye için 2022 yılı değerlendirmesinde bulunan Acer yetkilileri, 2023 yılı için beklentilerini de açıkladılar. Ayrıca şirketin bu yıl Türkiye'ye gelecek dizüstü bilgisayar modelleri de belli oldu. Görünen o ki Acer, Türkiye'de ciddi bir beklenti içerisinde.

Acer tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda, şirketin iyi bir yılı geride bıraktığını görüyoruz. Zira Acer'ın dolar bazındaki kazancı, 2021 yılına kıyasla yüzde 24 artış gösterdi. 2022'nin son çeyreği için yapılan açıklamada ise dizüstü bilgisayar satışlarından elde edilen kazancın yüzde 10 artış gösterdiğini görüyoruz. Ancak Acer, en çok gelir artışını oyuncu dizüstü bilgisayarlarında yaşadı. Yapılan açıklamaya göre bu kategorideki gelir artışı, yüzde 105'ti.

Acer, Türkiye'de 100 milyon doların üzerinde gelir bekliyor!

Acer

İstanbul'daki toplantıya katılan isimlerden bir tanesi, Türkiye'yi de içine alan EMEA bölgesinin Başkan Yardımcısı Grigory Nizovsky idi. Türkiye için oldukça umutlu konuşan Nizovsky, Acer'ın 2023 yılı Türkiye gelir hedefinin 100 milyon doların üzerinde olduğunu belirtti. Acer üst düzey yöneticisi şöyle konuştu: Mevcut durumda Acer ürünlerinin Türk tüketicisinde iyi bir algısı olduğunu biliyoruz. Bu noktada bizim için her zaman çok önemli bir pazar olan Türkiye’deki kullanıcılarımıza en iyi teknolojiyi ve en iyi deneyimi, en iyi fiyatlarla sunmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. 

2022 yılı 4. çeyrek verilerine göre grup düzeyinde, bilgisayar dışı ürünlerimizin payı yüzde 26,3'e ulaştı. Bu bizim için son derece sevindirici bir gelişme. Türkiye’de de bu yıl bilgisayar aksesuarlarından e-mobilite cihazlarına ve Altos sunucularına kadar birçok yeni ürünü Türk kullanıcılarımız ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bu ürünlerin bazılarını EMEA ülkelerinde sunmaya başladık. Türkiye’deki 2023 yılı için dizüstü bilgisayar pazar payı hedefimiz yüzde 12. Ancak yol haritamızda bundan çok daha fazlası var. Tüm bu yeni gelişmelerle birlikte Türkiye'de 2023 yılındaki gelirimizin 100 milyon doların üzerine çıkmasını bekliyoruz.

Acer, CES 2023'te tanıttığı yeni bilgisayarlarını Türkiye'ye de getirecek!

Acer dizüstü bilgisayar

Acer, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023'te sahne almış ve yepyeni ürünlerini duyurmuştu. Bu bağlamda; tanıtılan ürünler arasında Predator Helios 16 isimli oyuncu dizüstü bilgisayarı, Swift Go isimli iş odaklı dizüstü bilgisayar ile Nitro 16 ve Aspire 5 serisi de bulunuyordu. İşte bu bilgisayarlar, çok yakında Türkiye pazarında satışa çıkacak.

İşte Acer'ın Türkiye'de satacağı yeni dizüstü bilgisayarlar!

Predator Helios 16

Acer Predator Helios 16

Oyuncular için özel olarak tasarlanan Acer Predator Helios 16, adından da anlaşılabileceği üzere 16 inç boyutlu bir ekrana sahip. 13. nesil Intel Core işlemcilerden güç alan dizüstü bilgisayar, GPU cephesinde ise NVIDIA GeForce RTX 4000 serisini bünyesinde taşıyor. Üst düzey özelliklerle donatılan dizüstü bilgisayar, metal fanlar ve dikdörtgen ısı boruları ile desteklenen AeroBlade isimli özel bir soğutma sistemine sahip. 

Acer Swift Go

Acer Swift Go

Acer'ın iş odaklı dizüstü bilgisayar serisi Swift Go serisi de yenilenmiş durumda. 14 inç 2.8K OLED ekranla gelen dizüstü bilgisayar, 9,5 saate varan kesintisiz kullanım imkanı ile tüketicileri mest edecek gibi görünüyor. Ağırlığı sadece 1.3 kilogram olan dizüstü bilgisayar, dışarıda çalışan tüketicilerin favorilerinden olacak. 

Acer Nitro 16

Acer Nitro 16

Şirketin bir başka oyun odaklı serisi Nitro'nun yenilenen 16 modeli de üst düzey performans sunuyor. Tıpkı Predator Helios 16 gibi 13. nesil Intel Core işlemciler ve NVIDIA GeForce RTX 4000 GPU'lar ile donatılan dizüstü bilgisayar, 165 Hz tazeleme oranı ile de oyuncular için eşsiz bir deneyim vadediyor.

Acer Aspire 5

Acer Aspire 5

15 inç QHD ekranıyla cam gibi görüntüler sunan Acer Aspire 5, 13. nesil Intel Core işlemcilerden güç alıyor. Nitro ve Predator'un aksine, bu kez NVIDIA GeForce RTX 2050 GPU bizleri karşılıyor. Ancak bu bir sorun değil zira Acer, Aspire serisini gündelik ihtiyaçlar için geliştirdi.

İşte bu modeller, çok yakında Türkiye'ye gelecek. Dizüstü bilgisayarların Türkiye fiyatlarını ise önümüzdeki dönemde öğrenme imkanı yakalayacağız.

11
7
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
7
4
2
0