Acil Durum Görevlilerinin Ekipmanlarıyla Başlattıkları, Viral Olan 'Tetris Challange'

32
11
3
0
0
Acil Durum Görevlilerinin Ekipmanlarıyla Başlattıkları, Viral Olan 'Tetris Challange'
İsviçre’den Singapur’a dünyanın dört bir yanında polisler, itfaiyeciler ve ambulans görevlileri, ekipmanlarını sergiledikleri yeni bir viral Challenge başlattı. Bu meydan okumada kamu çalışanları adeta bir oyuncak seti gibi gözüküyor.

1 Eylül’de İsviçre, Zürih’te görevli bir polis ekibi, “Trafik devriye ekip otosunda neler olduğunu merak ediyorsanız, buyrun” diyerek bir gönderi paylaştı. Bu gönderide iki polis memuru ve nizami olarak katlanmış eşyaları, knolling olarak bilinen ve birbiriyle 90 derecelik açıdaki cisimleri havadan fotoğraflayarak yayınladı.

()

Facebook sayfasında yayınlanan fotoğraf, polislere binlerce beğeni kazandırdı. Zürih polisinin basın danışmanı Rebecca Tilen, “Her pazar günü Facebook ve Instagram’da polislerin günlük yaşamından heyecan verici, hoş veya komik bir fotoğraf paylaşıyorum. Bir polis arabasını alıp, içindekileri de yanına dizmiştik. Sonra iki polis memuru da fotoğrafa katılmaya karar verdi. Fotoğraf bir drone ile çekildi.” dedi. 

Daha sonra ülkedeki diğer acil durum ekipleri de bu projeye katıldı. Plastik oyuncak setleri gibi dizilen itfaiye ve ambulans ekipleri, Tetris Challange adlı bu meydan okumaya katıldı. 

()

Meydan okuma daha sonra Almanya, Avusturya, Macaristan ve Hollanda’ya yayıldı. Daha sonra Singapur, Tayvan, Meksika gibi ülkelerden de katılımlar oldu. Tilen, kurumlar arasında bir nevi yarış olduğunu ve herkesin daha komik bir fikirle ortaya çıkmaya çalıştığını söylüyor. 

Kaynak : https://www.theguardian.com/technology/2019/sep/18/tetris-challenge-emergency-services-world-wide-go-flat-out-in-viral-meme
32
11
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
32
11
3
0
0