Activision Blizzard Çalışanları, ‘Taciz’ İddiaları Nedeniyle Grev Başlattı (Oyun İçi Protestolar da Gerçekleştiriliyor)

33
6
3
2
0
Geçtiğimiz haftalarda adı cinsel taciz ve cinsiyet ayrımcılığı gibi skandallara karışan Activison Blizzard, çalışanlarının başlattığı grev ile karşı karşıya kaldı. Hem şirkette hem de oyun içinde gerçekleşen protestolardan sonra şirket CEO'sundan yeni bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle Call of Duty ve World of Warcraft gibi oyunları bünyesinde bulunduran Activision Blizzard'da yaşanan büyük skandalı aktarmıştık. Elde ettiği başarılarla sektörüne zirveye oynayan şirket, cinsel taciz ve cinsiyet ayrımcılığı iddialarıyla mahkemeye verilmişti.

Eskiden Activision Blizzard'da çalışan birçok insan, ofiste erkeklerin kadınlara sarkıntılık ettiğini, hatta bir çalışanın üst düzey yöneticisi tarafından cinsel tacize maruz kalması yüzünden intihar ettiği belirtilmişti. Şirket iddiaları her ne kadar yalanlasa da Activision Blizzard'da görevli onlarca çalışan, yaşanan olayları protesto etmek amacıyla greve başladı.

Grevin ardından Activision Blizzard CEO'sundan açıklama geldi

activision blizzard

Activision Blizzard'a yönelik atılan iddiaların arasında, şirketin kadınlara, trans bireylere ve siyahi çalışanlarına karşı ayrımcılık yapması yer alıyordu. Eski çalışanların yaptığı açıklamalara göre şirkette yer alan üst düzey erkek yöneticiler, ofise akşamdan kalma bir şekilde gelip kadınlara sarkıntılık ediyor ve tüm iş yükünü yine kadınların üzerine yığıyordu. 

Bloomberg'in yapmış olduğu habere göre Activison Blizzard çalışanları, şirkette yaşanan olayları protesto etmek amacıyla greve başladı. Şirket bünyesinde bulunan oyunları oynayan kullanıcılar da çalışanlara karşı desteğini göstermek adına oyun içi protestolar yapmaya devam ediyor.

Tüm bu yaşanan olaylar üzerine Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, olayları hızlı bir şekilde çözeceklerine dair söz verdi. Kotick, şirketin politikalarını ve prosedürlerini yeniden gözden geçirmek için hukuk firması WilmerHale ile görüşeceklerini, şirkette hiçbir şekilde ayrımcılığa ve cinsel tacize yer verilmeyeceğini dile getirdi.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/activision-blizzard-walkout
33
6
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
33
6
3
2
0