Activision, Batman ve Harry Potter Gibi Yapımların Sahibi Time Warner'ı Yıllar Önce Satın Almak İstemiş!

9
2
1
0
0
Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, şirketinin 2018 yılında Harry Potter ve Batman gibi yapımların haklarını elinde bulunduran medya devi Time Warner'ı satın almak istediğini açıkladı. Ancak bu gerçekleşmedi ve Time Warner, o yıl 85,4 milyar dolar karşılığında telekomünikasyon devi AT&T'ye satıldı.

Teknoloji dünyasının son zamanlarda en çok konuştuğu konu, Microsoft ve Activision Blizzard’ın 68,7 milyar dolarlık birleşimiydi. İlk olarak geçtiğimiz yıl duyurulan bu anlaşma, düzenleyicilerin rekabet endişeleri nedeniyle henüz tamamlanamamıştı. Birleşik Krallık anlaşmaya onay vermezken Avrupa Birliği ve Güney Kore de dahil 38 ülkeden birleşme için onay gelmişti.

Konu gündemde kalmaya devam ederken Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, geçtiğimiz günlerde Variety’e konuştu. Kotick, Microsoft anlaşmasından yıllar önce, 2018 yılında Activision’ın dev bir şirketi almak istediğini itiraf etti.

Activision, 2018’de AT&T’ye satılan, Batman ve Harry Potter gibi yapımların haklarına sahip Time Warner’ı satın almak istemiş ama başaramamış

WarnerMedia (eski adıyla Time Warner) altında faaliyet gösteren WB Games

Açıklamalara göre Activision Blizzard, 2018 yılında medya devi Time Warner’ı almak istedi. Batman, Lego ve Harry Potter dahil birçok popüler yapımın ve HBO gibi platformların haklarını elinde bulunduran Time Warner, 2018 yılında 85,4 milyar dolarlık dev bir ücret karşılığında AT&T’ye satılmış, daha sonra da WarnerMedia olarak adlandırılmıştı.

Kotick de Time Warner ile AT&T anlaşmasının yasal işlemlere takıldığı sırada Activision’ın satın alma için hazır olduğunu belirtti. CEO, o zamanda şirketinin tüm sermayeyi bile topladığını, AT&T ile işler ters gitmesi durumunda teklif sunabilecek durumda olduklarını da ekledi.

60 yaşındaki ünlü iş insanı, eğer böyle bir şey gerçekleşseydi neler olabileceğine dair ise “Onların yapımlarını alıp oyuna çevirirdik. Onlar da bizimkileri film veya diziye çevirirdi ve olağanüstü bir şirket olurduk” ifadelerini kullandı.

Ancak heyecan verici bu ihtimal hiçbir zaman gerçekleşmedi. AT&T, ABD’de açtığı davaları kazanarak 2018’de Time Warner’ı satın almayı başardı. Ancak AT&T, bundan yalnızca birkaç yıl sonra WarnerMedia'dan ayrılma kararı aldı. Bunun akabinde de WarnerMedia, Discovery'le birleşerek bugün bildiğimiz WarnerBros.Discovery ismini aldı.

Activison Time Warner’ı satın almış olsaydı, Batman, Mortal Kombat ve Harry Potter gibi oyunlarını yapan Warner Bros. Games’in de sahibi olacaktı. WB Games, bu yıl milyonlar satan Hogwarts Legacy’le büyük başarı yakalamayı başarmıştı.

Kaynak : https://variety.com/2023/digital/news/activision-blizzard-ceo-addresses-toxic-workforce-claims-microsoft-deal-1235628361/
9
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
0
0