Activision Blizzard'da 'Taciz' Skandalları Sürerken Blizzard'ın Başkanı Görevi Bıraktı

18
3
2
0
0
Taciz, cinsiyetçilik ve zorbalık iddialarıyla gündemden düşmeyen Activision Blizzard ortaklığının Blizzard ayağının başkanlığını yapan J Allen Brack, görevinden ayrıldığını açıkladı. Brack, bu kararını yeni arayışlar arasında olmasına bağlıyor.

Activision Blizzard’ın yaklaşık iki hafta önce başlayan ‘çözülme’ sürecinde yeni bir aşamaya gelindi. Call of Duty, World of Warcraft ve Diablo gibi efsane yapımlara imza atan oyun devinin adı bir süredir taciz, zorbalık ve cinsiyet ayrımcılığı suçlamalarıyla anılıyor.

Bahsi geçen sürecin fitilini ateşleyen olay, şirketin Kaliforniya’da mahkemeye verilmesi oldu. Bunu takiben Activision Blizzard’ın sık sık paylaşım yapan ve oyuncularla etkileşim kuran resmî sosyal medya hesapları bir anda sessizliğe büründü. Şirketin çalışanları, yaşanan tüm bu olaylar üzerine grev de başlatmıştı. Son günlerde ortaya çıkan bir haber de 2018 yılında şirketin çalışanlarından birinin şirket tuvaletlerine gizli kameralar yerleştirdiğini ortaya koydu. Anlayacağınız, skandalların ardı arkası kesilmiyor.

J Allen Brack, Blizzard’dan 'yeni arayışlar içinde olduğu için' ayrılmış:

J Allen Brack

Şimdiye kadar sürecin son aşaması ‘gizli kamera olayı’ iken bugün gelen bir haber, oyun dünyasında büyük bir yankı uyandırdı. Blizzard Entertainment’ın başkanı J Allen Brack, şirketten ayrıldığını duyurdu. Taciz ve cinsiyetçilik iddialarını reddetmekte olan Activision Blizzard, Brack’ın ayrılığının sebebini kendisinin yeni fırsatlar arayışında olmasıyla açıkladı.

Blizzard, yayınladığı açıklamada Brack’ın yerini Jen Oneal ve Mike Ybarra’nın alabileceğini belirtti. Şirketin yayınladığı açıklama suçlamalara yönelik herhangi bir bilgiye yer vermese de açıklamada yeni liderlerin “Blizzard’ın en güvenli; kadınların ve her cinsiyetten, etnik kökenden gelen; her türlü cinsel yönelime sahip insanın en hoş karşılandığı şirket olmasını sağlayacağı” ifadesine yer verildi.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/technology-58061231
18
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
3
2
0
0