AdBlock Açıkladı: Facebook Reklamları Sorununu da Çözeceğiz!

2
0
0
0
0
Yıllardır reklam engelleme konusunda bir numaralı tercih olan AdBlock Plus, sıkıntı yaşadığı Facebook reklamları sorununu çözeceklerini bildirdi.

Bildiğiniz gibi internet üzerinden yayın yapan ve gelir kapısı internet olan oluşumlar zorunlu olarak sitelerinde farklı reklamlar yayınlamak durumunda kalıyorlar. Ancak bazı anlarda gereksiz bir şekilde abartılan, amacı reklamdan gelir kazanmanın yanı sıra kullanıcıları tongaya düşürerek “click bate” dediğimiz sizin reklama tıklamanız için cinlikler yapabiliyorlar.

Bu noktada reklamlar çığırından çıktığı için devreye giren AdBlock, uBlock, AdGuard gibi uygulamalar sayesinde de kullanıcılar bu reklamların hepsini kapatarak kafaları rahat ve tertemiz bir şekilde sitelerde takılabiliyor. Hatta AdBlock güzel bir hamle ile kullanıcı dostu reklamları açabileceğiniz bir seçenek ekleyerek sizin sitede sörf sırasında rahatsız etmeyecek reklamları açabilmenize olanak tanıyor.

Ancak Facebook reklamları konusunda sıkıntı yaşayan AdBlock, yaptığı açıklama ile “Yeni bir sistem ile Facebook reklamlarından da kullanıcılarımızı kurtarma yolunu bulduk” diyerek mutlu haberi verdi. Son zamanlarda Facebook’ta da iyice artan reklamlardan kurtularak sadece arkadaşlarınızın paylaşımını görebileceğiniz günler yakın gibi. Fakat Facebook'un kodlarda farklılıklar yaparak AdBlock'un bu hamlesinie karşılık da engelleme girişimlerine devam da edecek.

Ancak AdBlock bu sorunla uğraşa dursun hali hazırda uBlock’un da bu sorunu çözdüğünü belirtmiş olalım.

Kaynak : https://adblockplus.org/blog/ping-pong-with-facebook
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0