adidas’ın Konforda Sınırları Aşan Yeni Taban Teknolojisi: ZX 4000 4D

46
16
12
6
3
Dünyanın en köklü spor giyim markalarından olan adidas, Futurecraft 4D adını verdiği yeni nesil taban sistemiyle ayakkabının geleceğini tanımlıyor. Bu sisteme sahip ayakkabıların tabanı, kişinin fizyolojisine göre en uygun şekilde üretiliyor. Yani ayakkabınız, tamamen sizin konforunuz için tasarlanmış oluyor.

Denemeden ayakkabı satın alamıyorsanız, adidas’ın bu alışkanlığınızı teknolojiyle destekleyecek gelecek planları var. Günün birinde bir adidas mağazasına gidip, koşu bandında kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra, tabanı size göre üç boyutlu yazıcılar tarafından üretilmiş ayakkabıyı alabileceksiniz.

Firmanın ilk olarak 2015 yılında duyurduğu Futurecraft 3D adıyla temelleri atılan sistem, 2017’den bu yana Futurecraft 4D olarak biliniyor. Teknoloji, üç boyutlu yazıcıların ve kişiye özel giyim materyallerinin ne kadar yaygınlaşacağına dair beklentileri yükseltiyor. Bu konuda adidas’ın yaptığı, pratik bir hale getirdiği çalışmaları takdir etmek gerekiyor.

Üç boyutlu yazıcılarda üretilen tabanlar, yürüyüş yapan kişinin ayağına ait karbon bir kopa oluşturuyor. Ayağın baskı noktalarını belirleyecek ve eşleştirecek sistem, ayakkabıyı giyecek kişinin en iyi koşu deneyimini yaşaması için ona uygun bir taban hazırlayacak. Baştan sona benzersiz bir malzeme ve süreç kombinasyonuyla, kısa süre içerisinde kendi ayağınıza özel ileri teknolojiye sahip bir ayakkabıya sahip olabileceksiniz.

Günümüzün adidas tasarımcıları ise teknolojik imkanların sunduğu bu güzel örneklere yakışacak çizgilere sahip, yeni nesil ayakkabılar tasarlıyorlar. Firmanın en yeni ürünlerinden olan Originals ZX_4000_4D, efsanevi  ZX koşu serisi ayakkabılarının mirasını teknolojiyle buluşturuyor. Hafifliği ile öne çıkan yeni ayakkabı, sneaker kültürü ve dünyasını yeniden şekillendirecek anlayışa sahip. Ayrıca adidas’ın az önce bahsettiğimiz gelecek planları için de adeta fragman niteliği taşıyor.

adidas Originals ZX_4000_4D’ye www.adidas.com.tr adresinden ve seçkin adidas satış noktalarından ulaşabilirsiniz.

46
16
12
6
3
Emoji İle Tepki Ver
46
16
12
6
3