Adobe Illustrator, 2020'de iPad'lere Geliyor

9
1
0
0
0
Geçtiğimiz yılın ekim ayında Photoshop CC için iPad'lere özel bir sürüm yayınlamayı planladığını açıklayan Adobe, mayıs ayından bu yana uygulamayı test ediyor. Yeni bilgiler, şirketin Photoshop’un yanı sıra Illustrator uygulamasını da iPad’e getirmeyi planladığını gösteriyor.

Bloomberg, geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporda, Adobe’un iPad için Photoshop CC uygulamasını 2019 yılının sonuna kadar kullanıcılara sunacağını iddia etmişti. Açıklamada da söylediğimiz gibi, Ekim 2018’de duyurulan uygulama hala beta aşamasında. 

Söz konusu raporda, beta testlerinden yansıyan ekran görüntülerinde de görüldüğü üzere, masaüstü sürümündeki bazı özelliklerin ve diğer temel işlevlerin olmadığı belirtilmişti. Raporun yayınlanmasının ardından Bloomberg’e kısa bir demeç veren Adobe Creative Cloud grubunun baş ürün sorumlusu Scott Belsky, Photoshop CC’nin iPad'deki yeteneklerini zamanla genişleteceğini söylemişti.

adobe

Bugün, Daring Fireball’dan John Gruber, Adobe’un planları hakkında bazı ek bilgiler sundu. Gruber, Photoshop’un iPad sürümünün yaratıcı profesyoneller için biçilmiş kaftan olduğunu söylüyor. Beta sürecinin devam ettiğini belirten Gruber, şirketin yakın zamanda uygulamaya yeni özellikler ekleyeceğini ifade etti. 

Belki de lansman sırasında göremediğimiz bazı özellikler, Belsky’nin vaat ettiği gibi kısa bir süre sonra uygulamada görünecek. Tabii, bunun için önce iPad için Photoshop CC uygulamasının yayınlanması gerekiyor.

Öte yandan Bloomberg’ün yayınlandığı yeni bir rapor ise Adobe’un ‌iPad‌’de çalışacak bir Illustrator uygulaması üzerinde de çalıştığına işaret ediyor. Şirketin, 2020'de uygulamayı piyasaya sürmeden önce, kasım ayında düzenleyeceği Adobe MAX konferansında iPad için Illustrator uygulamasının ön izlemesini sunması bekleniyor. 

Adobe Photoshop uygulamasının iPad sürümü için yayınlanan tanıtım videosu:

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/10/21/adobe-photoshop-illustrator-for-ipad/
9
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
0
0
0