Adobe, iPad için Photoshop’un Yol Haritasını Açıkladı

5
2
1
1
0
Geçtiğimiz haftalarda bekleyenleriyle buluşan iPad için Photoshop, araç eksikliği nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Şirket, bugün açıkladığı yol haritasıyla uygulamanın çok daha iyi bir hale geleceğini gösterdi.

Adobe, bundan iki hafta önce iPad için Photoshop uygulamasını App Store’da yayınlamıştı. Ancak uygulamayı kullanan herkes iPad için özel tasarlanan Photoshop’un, masaüstü versiyonuna göre çok basit kaldığını ve birçok araçtan eksik olduğunu söylüyordu.

iPad için Photoshop uygulaması yalnızca araçlar açısından eksik değil, Camera Raw desteğinden de yoksundu. Ancak Adobe, bugün çıkaracağı özelliklerin yol haritasını paylaştı. Bu yol haritasında iPad için Photoshop uygulamasının gidişatının da iyi yönde olacağına dair göstergeler bulunuyor.

ipad için photoshop

2019’un sonuna kadar Adobe’un uygulaması, yapay zeka destekli seçim aracına kavuşacak ve böylece üzerinde çalışmak istediğiniz objeyi kolayca seçebileceksiniz. Bu özellik, iPad için Photoshop’ta bulunan Hızlı Seçim aracının yerini alacak oldukça önemli bir özellik olacak.

Yine 2019’un sonuna kadar uygulamanın bulut dosyalamasında da geliştirmeler yaşanacak. Buna göre uygulama ve masaüstü Photoshop versiyonlarında kaydedilen dosyalar çok daha hızlı indirilebilir ve yüklenebilir olacak. Ancak her şey 2020’nin ortalarından itibaren şekillenecek.

Adobe’nin 2020 hedefi:

photoshop ipad

iPad için Photoshop’taki en büyük eksikliğin araçların azlığı olduğunu söylemiştik. Uygulamada şu an bulunan araçlar saç veya tüy gibi seçimleri olması gerekenden zor hale getiriyor. İşte Adobe, bu soruna 2020’nin ilk yarısında zaten masaüstüne olan ‘Refine Edge’ özelliğini ekleyerek seçimleri çok daha kolay hale getirecek.

Adobe, aynı zaman diliminde fırçaların hassasiyetini de geliştirecek. Bununla birlikte Curves aracı ve ton ayarlamaları da uygulamaya eklenecek. Ancak en büyük güncelleme, 2020’nin ortalarında Lightroom’un uygulamaya gelmesiyle olacak. Böylece iPad için Photoshop uygulaması verilen sözleri tutma yolunda daha fazla ilerleyecek.

iPad için Photoshop uygulamasının yol haritası ise bazı kesimlere göre hâlâ istenileni vermekten uzak. Ancak yine de uygulamanın şu anki halinden çok daha iyi olacağını söylememek büyük bir hata olur.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/adobe-will-fix-photoshop-for-ipad-by-mid-2020-thanks-to-these-incoming-features
5
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
1
0