Adobe Lightroom'a Plastik Etkisi Yaratmayan Doku Düzeltme Aracı Geldi

26
3
2
0
0
Adobe, doku düzeltme konusunda plastik görüntü oluşma sorunuyla karşı karşıya kalan fotoğrafçılar için yeni bir doku düzeltme aracı yayınladı.

Gerek sıradan Instagram kullanıcıları gerekse profesyonel fotoğrafçılar, herhangi bir fotoğrafta doku düzeltme işlemi için oldukça fazla çaba sarf ederler. Özellikle insan fotoğraflarında kırışıklıkları ve ciltteki pürüzleri gidermek için Facetune tarzı düzeltmeler fazlasıyla popülerdir.

Doku düzeltme yazılımlarındaki en büyük sorun, düzeltilmiş olan görüntünün plastik benzeri bir görünüme sahip olması. Adobe, Lightroom ve Lightroom Classic’in son sürümüne eklediği Texture(doku) adlı yeni düzeltme aracı ile plastik bir görüntü oluşmadan dokuları düzeltmek mümkün oluyor.

Sıradan doku düzeltme araçlarında yüzünüzdeki kırışıklığı giderirken kaşınızın, dudağınızın da fazla ‘düzleştiğini’ görebilirsiniz. Adobe’nin geliştirdiği doku düzeltme aracı, dokuları hem bölgesel hem de genel açıda düzeltmeyi mümkün kılıyor. Böylece minimum bozulma ile maksimum düzeltme sağlanabiliyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/14/adobe-lightroom-skin-smoothing-texture/
26
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
3
2
0
0