Adobe, Video Düzenlerken Saatler Süren İşlemi Dakikalara Düşüren Özelliği Duyurdu

32
4
2
1
1
Adobe, video editörlerini sevindirecek bir özelliği duyurdu. Şirket, videoların en/boy oranını yapay zekâ destekli bir şekilde değiştirmek için Premiere Pro’ya Auto Reframe isimli bir özellik getirecek.

Video görüntülerini farklı bir en/boy oranına uyacak şekilde yeniden eşleştirmek gerçekten uğraş gerektiren bir işlemdir. Projenizin ayarlarını geniş ekran en/boy oranından kare formatına çevirmek maalesef yapacağınız işlem için yeterli olmuyor ve bu yüzden tüm eylemlerinizi istediğiniz boyuta kayıpsız getirebilmek için görüntüleri kaydırmak gerekiyor.

Adobe, bu zaman alıcı işlemi artık yapay zekâ ile yapacak. Uluslararası Yayıncılık Sözleşmesi'nde bugün açıklanan Premiere Pro’daki Auto Reframe isimli özellik, editörlerin manuel olarak yapıldığında saatlerce sürebilen farklı platformlara uygun videolar oluşturmasına yardımcı olacak.

Auto Reframe ile kullanıcılar, video formatını istedikleri boyutlara kısa bir sürede getirebilecekler:

VHS kaset döneminden beridir editörler, en/boy oranında değişiklik yaparken ilgili tüm görsellerin ekranda kaldığından emin olmak için görüntüyü kare kare işliyorlar. Bir editörün asıl görevi YouTube'da yayınlanacak 16:9 video formatı oluşturmak olabilir ancak Instagram için de videonun kare bir versiyonunu oluşturmak zorunda kalabilir. İşte bu noktada Auto Reframe, editörlerin imdadına yetişecek.

Adobe, “Auto Reframe ile kullanıcılar, video formatını istedikleri boyutlara kısa bir sürede getirebilecekler. Bu işlem için ise hiç efor sarf etmeyecekler çünkü yapay zekâ onlar için bu işlemi yapacak” açıklamasında bulundu. Auto Reframe, Adobe’un yapay zekâ projesi Sensei’den güç alıyor. Sensei, görüntünün her karesini analiz ediyor ve çerçeveyi buna göre ayarlayan anahtar kareler oluşturuyor.

Bu durum, videonun yeni bir sürümünü oluşturmak için gereken süreyi saatlerden dakikalara indirecek. Auto Reframe, bu yılın ilerleyen dönemlerinde Premiere Pro'da kullanılmaya başlayacak. Özellik, aynı zamanda After Effects'e de gelecek ve hareketli grafikler, metinler ve görüntüler daha hızlı ve kolay bir şekilde işlenebilecek.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/09/13/adobe-premiere-pro-reframes-video/?guccounter=1
32
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
32
4
2
1
1