Akıllı Telefon Kullanıcılarının %55’i Gelecek 5 Yılda Telefon Değiştirmeyecek

80
13
11
6
5
Akıllı telefon üreticilerinin en korkunç kabuslarından biri yakın zamanda gerçek olabilir. Akıllı telefon kullanıcılarının yarıdan fazlası gelecek 3 yılda yeni telefon almayı düşünmüyor.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma ile son yıllarda yavaşlamaya başlayan akıllı telefon pazarı için kötü haberlere bir yenisi eklendi. Gelecek 3 ila 5 yıllık süreçte, akıllı telefon kullanıcılarının %55’i telefonlarını değiştirmeyi planlamıyor. 

Tüketicilerin uzun kuyruklar oluşturduğu günlerden bu yana yaşanan yavaşlamayı ilk hisseden iPhone olmuştu. Firmanın müşterilerinin cihaz yenileme süreleri artarken yeni talepte de yaşanan sıkışıklık, ABD-Çin ticaret savaşlarının da etkisiyle firmayı epey sıkıntıya sokmuştu. 

akıllı-telefonlar

Pek çok akıllı telefon kullanıcısı, yıllarca tamamen sorunsuz şekilde çalışan telefonlarını güncelledikten sonra artık telefonlarına daha uzun süre sahip çıkmaktan yana görüş bildiriyorlar. Anketlere katılanların %55’i, akıllı telefonlarını gelecek 5 yıl boyunca kullanmayı planladığını gösteriyor. Bu kişilerin %47’si, bir önceki telefonlarını en az 3 yıl boyunca kullanmış. 

Katılımcıların yalnızca %15’lik kısmı telefonlarını iki yıllık süreç içerisinde güncelliyor. Bu da mobil telefon üreticileri için yeni bir risk unsuru oluşturuyor.

Kaynak : https://thenextweb.com/plugged/2019/08/22/55-of-mobile-phone-users-plan-to-keep-their-devices-for-3-5-years/
80
13
11
6
5
Emoji İle Tepki Ver
80
13
11
6
5