"Akkuyu Nükleer Güç Santrali Plana Uygun İlerliyor"

74
65
3
1
0
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün Rusya'dan gelen uzmanlarla beraber çalışılan Akkuyu NGS'ye ziyarette bulundu. Bakan, ziyaretten sonra önemli açıklamalar yaptı.

Gelişen teknolojiyle artan enerji ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir adım olan nükleer enerji santrallerinin ülkemizdeki ilki Gülnar, Mersin'de yapılıyor. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inceleme yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu NGS'nin iş planına uygun bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom Genel Müdürü Aleksey Lihaçev ile Gülnar'da bulunan Akkuyu NGS'yi ziyaret eden Dönmez, "Bildiğiniz gibi 2023 yılında, cumhuriyetimizin 100. yılında, ilk üniteyi devreye almayı planlıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Fatih Dönmez

Saha çalışmalarının Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın belirlemiş olduğu güvenlik ve işletme kriterlerine uygun bir şekilde projelendirildiği ve Nükleer Düzenleme Kurulu'nun gerekli lisanslamaları ve denetimleri gerçekleştirdiği belirtildi.

"Santral inşaatında şu anda 1500'e yakın eleman çalışıyor. Bu yıl sonuna kadar bu sayı, 4500'e çıkacak; yatırım boyunca da 10 binlere ulaşacak." söylemlerinde bulunan Dönmez, bu doğrultuda istihdamın kısa süre içerisinde 3 katına çıkacağını aktardı.

akkuyu ngs

Açıklamalarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya'da nükleer enerji alanında eğitim alıp Akkuyu NGS inşaatında çalışan Türk mühendislerle sohbet için bir araya geldi.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/akkuyu-ngs-is-planina-uygun-sekilde-ilerliyor/1538523
74
65
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
74
65
3
1
0