Aklı Başına Gelen Huawei, İşlemci Kullanımında Tamamen Bağımsız Olacak

16
9
2
1
0
Kendi yonga setlerini üreten nadir firmalardan biri olan Çinli dev Huawei, ABD yasağından sonra kendisine çekidüzen vermek için birtakım girişimlerde bulunuyor. Bunların ilki kendi işletim sisteminin altyapısını oluşturmak iken, şirket şimdi de telefonlarının çok büyük kısmında MediaTek ve Qualcomm'dan vazgeçerek kendi işlemcilerini kullanacak.

Tıpkı Samsung ve Apple gibi, Huawei de kendi yonga setlerini üretiyor. Şirket, zaman zaman Qualcomm’un yonga setlerini kullanmasına rağmen, özellikle amiral gemileri ve orta seviye cihazlarında Kirin işlemcileri tercih ediyor.

Ancak Çinli teknoloji devi, ilerleyen vakitlerde telefonlarının çok daha fazlasında kendi ürettiği çipsetleri kullanacak.Donanım üreticileri ve tedarikçilerinden gelen son raporlara göre Huawei, Qualcomm ve MediaTek gibi diğer yonga seti üreticilerine olan bağımlılığını azaltmak istiyor.

qualcomm exynos kirin bionic

2018 yılının ikinci yarısında şirket, telefonlarının yüzde 40'ından daha azında Kirin işlemcilerini kullandı. Bununla birlikte bu sayı, 2019'un ilk yarısında yüzde 45'e yükseldi. . 2019'un ikinci yarısında şirketin cihazlarının yüzde 60'ında kendi donanımlarını kullanması bekleniyor.

Hatırlayabileceğiniz gibi bu senenin ilk yarısında Huawei, ABD'den ciddi bir darbe yemişti. Tahmin edersiniz ki Çinli devin bu yönelimindeki yegâne amaç da bu durumdan gelecekte çok fazla etkilenmemek. ABD yasağı, Huawei'nin ABD'li üreticilerle ticaret yapmasının önüne geçmiş bu da telefonların üretim sürecini sekteye uğratmıştı.

Cihazlarının çoğunda kendi üretimleri olan Kirin yonga setlerini kullanması, Huawei'ye önümüzdeki günlerde -eğer benzer durumlar tekrar ortaya çıkarsa- avantaj sağlayacaktır. Zira kendilerine yasak koymayacakları gibi, diğer yasaklara da daha hazırlıklı olacaklardır.

Kaynak : https://www.ubergizmo.com/2019/07/huawei-use-kirin-chips-future-handsets/
16
9
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
9
2
1
0