Huawei Hongmeng OS'un Kullanılacağı İlk Ürün Belli Oldu

31
7
5
3
2
Huawei'nin bugün düzenlediği etkinliklerde, Hongmeng OS işletim sisteminin ilk kez kullanılacağı ürünlerle ilgili açıklamalar yapıldı. Huawei'nin açıklamalarına göre bu işletim sisteminin kullanıldığı ürünler önümüzdeki ay duyurulacak.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, geçtiğimiz saatlerde 5G bağlantı destekli yeni akıllı telefon modeli Huawei Mate 20 X 5G'yi duyurdu. Yapılan etkinliklerde, Huawei'nin yeni akıllı telefon modelinin duyurusunun yanı sıra Hongmeng OS olarak adlandırılan Huawei'nin kendi işletim sistemiyle ilgili çok önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama, Hongmeng OS'un ilk kez hangi üründe kullanılacağını ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz aylarda ABD yönetimi, Huawei'yi kara listeye aldığını duyurdu. Bu olay, Çinli teknoloji devine uygulanacak bazı yaptırımların olacağı anlamını taşıyordu ki öyle de oldu diyebiliriz. Başta Google olmak üzere ABD merkezli birçok şirket, yaptırım kararına uyacaklarını ve Huawei ile ticaret yapmayacaklarını açıkladı. Google da benzer açıklamalarda bulunarak Huawei'nin Android lisansını iptal ettiğini açıkladı. 

huawei

Tüm bu yaşananlara karşılık olarak Huawei, kendi işletim sistemleri üzerinde çalıştıklarını ve bu işletim sisteminin Android'den çok daha iyi olduğunu açıkladı. Herkes bu işletim sisteminin akıllı telefonlarda kullanılacağını düşünürken Huawei beklenmedik bir çıkış yaptı ve bu işletim sisteminin akıllı telefonlarda kullanılmayacağını açıkladı. Şirketin yaptığı son açıklamalarsa Hongmeng OS’un ilk kez hangi ürünlerde kullanılacağını ortaya koyuyor.

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua tarafından yapılan açıklamalara göre Huawei, önümüzdeki ay düzenlenecek etkinliklerde "Akıllı Ekran" isminde yeni bir ürün tanıtımı yapacak. Huawei'nin tanıtacağı bu ürünlerde ilk kez Hongmeng OS kullanılacak. Yine Çin'in başka bir haber merkezi tarafından yapılan açıklamalara göreyse bu ürünler, şirketin tüketici ürünleri CEO'su olan Richard Yu'ya göre oturma odalarında mükemmel bir eğlence sistemi kurmak için kullanılacak. 

Şirketin bu çıkışıyla birlikte Hongmeng OS'u önümüzdeki ay görebileceğimiz anlaşılıyor. Bakalım Hongmeng OS, teknoloji dünyasına neler kazandıracak.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/entertainment/news/huawei-flags-first-hongmeng-os-devices-smart-screens-2075937
31
7
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
31
7
5
3
2