Alaska'da Araştırmaların Seyrini Etkileyecek Dinozor İzleri

1
1
1
0
0
Alaska'da bulunan Denali Ulusal Parkı sınırları içerisinde bulunan dinozor kalıntıları boyutça küçük olsalar da, araştırmanın devamı adamına büyük önem taşıyorlar.

ABD’nin Alaska eyaletinde yer alan Denali Ulusal Parkı’nda, dinozorlara ait olduğu belirlenen kemik kırıntıları bulundu. Temmuz ayında bulunan bu kemik parçaları sayesinde araştırma, daha etkili ve sağlıklı sürdürülebilecek.

Bulunan kemik parçalarının önümüzdeki yıllarda sürecek olan araştırmanın çıkış noktası niteliğinde olacağını belirten araştırmacılar, Denali Ulusal Parkı’nda sürdürülecek olan bu araştırma sayesinde dinozorların 70 milyon önce Alaska’da yaşamış olduklarını kanıtlama amacındalar.

Bölgede farklı bulgulara rastlayan araştırma ekibinin bulmuş oldukları en büyük parça, yaklaşık 2-3 cm boyundaki kemikleşmiş bir tendon fosili. Tabi, şurası açık ki bulunan bu küçük parça, çok daha büyük kemiklerin bir parçası ve o kemikler de dev yaratıklar olan dinozorlara ait. Araştırma sürdürüldükçe daha büyük ve tek parça halinde kemiklerin de bulunabileceğini umduklarını söyleyen araştırmacılar, bu kemiklerin Denali dinozorları hakkında henüz yazılmakta olan tarihin bir parçası olmasının yanı sıra, henüz bilinmeyen dinozor türlerinin keşfine yol açmasının olası olduğunu belirtiyorlar.

99 yıl önce açılan Denali Ulusal Parkı’nın mevcut ekosistemi koruyor olmasının yanında, tarih öncesi çağlara ait kalıntılar adına da önemli bir koruma alanı oluşturuyor. Bulunan tendon fosilin şekli ve yapısı itibarı ile ördek gagalı, büyük bir ot-obur tür olan Hadrosaur’a ait olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunun altını çizen araştırmacılar, bu bilginin araştırmanın devamına yön vereceği düşüncesindeler.

Dinozorlar, beraberinde getirdiği tarih öncesi döneme ait vahşi yaşama ve doğa koşullarına dair bilgilerle birlikte oldukça ilgi çekici bir araştırma konusu. Bakalım, daha uzun yıllar sürmesi beklenen bu araştırma, ileri aşamalarda ne gibi sonuçlarla karşımıza çıkacak.

1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0