Almanya Uzay Komutanlığı’ndan Süpermarket Açılışı Gibi ‘Star Wars Temalı’ Tören [Video]

31
7
0
0
0
Almanya, Uzay Komutanlığı'nın yeni binasını Star Wars temalı bir tören ile açtı. Tema, muhtemelen dikkat çekmek ve töreni 'eğlenceli' kılmak amacıyla seçilmiş olsa da seçilen karakterler kafada bir takım soru işaretleri oluşturmadı değil...

Dünya çapında herhangi bir resmî tören, herhangi bir zamanda bambaşka bir sürprize ev sahipliği yapabiliyor. Geçtiğimiz gün bunlardan biriyle daha karşılaştık. Almanya Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki Uzay Komutanlığı, yeni binasının açılışını Star Wars temasıyla yaptı. Baştan uyaralım, bu haber, bu müzik eşliğinde okunur.

Artık “Almanya, geçmişine gönderme yapıyor” mu dersiniz, töreni organize edenler Star Wars evrenin gerçek dünyadaki referanslarını bilmiyorlar mı dersiniz bilemiyoruz, ancak törenin Star Wars’u ele alış şekli şüphesiz bi’ garipti. Törendeki Star Wars karakterleri, Galaktik İmparatorluk dönemindendi. Darth Vader da başı çekiyordu.

Almanya’daki Uzay Komutanlığı yeni binası töreninden görüntüler:

Basına kapalı olarak gerçekleşen bu etkinlikte dönemin lideri Darth Sidious’un adının anılmaması kalpleri kırdı. Aynı şekilde, Vader abimizin yürüyüşü sırasında The Imperial March çalmaması da katılımcıların beklentilerini yıktı.

almanya uzay komutanlığı

ABD Uzay Kuvvetleri’nde eğitim gören Luke Skywalker'ın olaya ne zaman el atacağını henüz bilmiyoruz. Artık bekleyerek göreceğiz. Belki de buralarda takılmaya devam ediyordur:

Bu arada bilmeyenler için konuyu biraz açalım: Star Wars evreninde Darth Vader ve ordusu, dünya tarihinin en adı bile anılmak istenmeyen organizasyonu olan Nazileri referans almaktadır. Hatta Vader'ın askerlerinin adı olan Stormtrooper da adını doğrudan Nazilerin bir birliğinden almaktadır. Töreni düzenleyenler bu seçimi yaparken bu refernslardan bihaber miydi, bilemiyoruz...

31
7
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
7
0
0
0