Amatör Bir Balıkçı, ‘Çift Ağızlı’ Bir Balık Yakaladı

77
6
3
3
2
ABD'de amatör bir balıkçının oltasına takılan iki ağızlı bir balık, görenlerde merak uyandırıyor. Balığın bu yapısının neden kaynaklandığıysa bilinmiyor.

Dünya üzerinde pek çok canlı, doğada başıboş bir şekilde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Elbette doğanın kuralları bunu gerektiriyor ancak kimi zaman fark edilen bazı canlılar, akıllara durgunluk veren cinsten oluyor.

Doğadaki canlılar kimi zaman tümörlerle kaplı olabiliyor kimi zamansa çeşitli mutasyonlara uğrayabiliyorlar. Bu kez bahsedeceğimiz canlıysa, iki ağızlı bir balık. Bu balığın sahip olduğu iki ağız yapısının neden kaynaklandığı bilinmiyor ancak balığı yakalayan kişinin balığın görüntülerini Facebook hesabına yüklemesi, hem bilim insanları hem de sosyal medya kullanıcılarında merak uyandırdı.

iki ağızlı balık

İki ağızlı balık, ABD'nin New York eyaletinde bulunan Champlain Gölü'nde, amatör bir balıkçı olan Debbie Geddes'ın oltasına takıldı. Yaşadığı şoku üzerinden bir süre atamayan Geddes, bir süre balığı inceledikten sonra yeniden göle bıraktı.

Balığın bu halini fotoğraflayan Geddes, bu ilginç balığı Facebook'tan paylaştı. Fotoğraf daha sonra "Knotty Boys Fishing" isimli bir Facebook sayfası tarafından da paylaşıldı ve kısa bir süre içerisinde viral hale geldi.

Balıkla ilgili Fox News'e açıklamalarda bulunan Geddes, oltasının titreşimini hissettiğinde heyecana kapıldığını çünkü yakaladığı balığın büyük olduğunu hissettiğini söyledi. "Umarım beklediğimden daha da büyüktür." diyerek oltasını sarmaya başladığını belirten Geddes, balığı sudan çıkardığındaysa şok geçirdiğini ifade etti. Balığın bir sorunu yokmuş gibi göründüğünü söyleyen Geddes, bir süre inceledikten sonra balığı yeniden göle bıraktığını belirtti.

Balığın iki ağızlı yapısının internete düşmesiyle birlikte kullanıcılar, konuyla ilgili yorum yapmayı da eksik etmediler. Kimileri, balığın bir oltanın kancası nedeniyle yaralanmış olabileceğini söylerken kimileriyse balığın doğuştan böyle olabileceğini belirttiler. Ancak balığın neden bu halde olduğunu kimse tam olarak bilmiyor.

Kaynak : https://www.geek.com/news/angler-catches-bizarre-fish-with-two-mouths-in-upstate-new-york-1801090/
77
6
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
77
6
3
3
2